obal alba

Movable Feasts

Lesní zvěř

Indies Scope / 2014
Žánry: electronic, jazz
MAM540
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

Movable Feasts - Pohyblivé svátky je název nové strhující nahrávky kapely Lesní zvěř.  Nujazzové seskupení v čele se zpěvákem Milošem Rejskem a kapelníkem Jirkou Hradilem pod dohledem producenta Dušana Neuwertha natočilo soustředěnou a energickou desku. Radostné tóny, divoké běsnění eklektických bicích a melancholická umíněnost orámovaná charakteristickým zpěvem.   

Druhé řadové album vzniklo po pěti letech od debutu Lesní zvěř a po čtrnácti letech existence kapely. Ta je od začátku stejná: základ tvoří trio Jura Hradil (Tata Bojs, exChorchestr, Umakart, Kašpárek v Rohlíku), Miloš Rejsek (exSwordfishtrombones, Voodooyoudo!) a Martin Čech (exChorchestr, exFruFru, projekty Pavla Fajta). Toto trio volně doplňuje trumpetista Marek Steyer. Album vznikalo tři roky a název Movable Feasts - Pohyblivé svátky vysvětluje Miloš Rejsek: „Pro mě je ta deska intimní, texty, i tím jak vznikala, každý z nás ji prožíval po svém a pro sebe, v různých setkáních, průnicích, spolu, sami, s Dušanem, doma, ve studiu, na koncertech. Proto i ten název. Movable Feasts jsou pohyblivé svátky. Nehrajeme mnoho, je to pro nás svátek. Víme, že ty písničky, tak jako my, někde, někdy budou, jen není jasné přesně kde a kdy.“ Hledat pro Lesní zvěř škatulku je stejně těžké, jako hledat podobnou kapelu v ČR. Muzikanti čerpají z indie scény všech stylů electro, jazz, drum'n'bass i psychedelie. Energická hudba, kde zpěv, hlukové plochy, smyčky živých nástrojů, trubka a bicí vystupují vůči klávesám jako rovnocenní partneři – slova nebo melodie mají stejnou váhu jako hudební plochy.


Kromě Lesní zvěře můžete slyšet na Movable Feasts básníka Honzu Těsnohlídka, který interpretuje vlastní text ve skladbě Ještě je co ztratit. Ve skladbě Kavka Airlines hraje na různé saxofony a flétny Filip Nebřenský a jako protipól mužské energii hostuje na albu zpěvačka Kristýna Krutská. Album koprodukoval a zvukově formoval Dušan Neuwerth.

Kapela připravila speciální koncerty k vydání alba na úterý 22.4.2014 v pražském klubu Pilot a na  středu 23.4.2014 v brněnském Kabinetu múz.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Electronic | Jazz

obal alba

Lesní zvěř

Lesní zvěř
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Al-Yaman

Insanyya
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Hi-Fi

Digestoř
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 149 Kč
obal alba

Dva

Hu
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Sato-San To a Oskar Török a Jaromír Honzák

Salep
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 149 Kč
RECENZE

BONUSY







O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×