Indies Scope 2010 - Vlastimil Blažek - topzine.cz


obal alba

Various Artists

Indies Scope 2010
Available on
CD $ 11.13
MP3 $ 6.66

will be available in english soon... Czech translation follows

vydavatelství Indies Scope se rozhodlo zrekapitulovat loňský rok na albu Indies Scope 2010. A kupodivu to opravdu stojí za poslechnutí.



Kantorovy varhany zní zpočátku jako Divokej Bill. Bohu dík, že jde o něco jiného. Klasicky skvělá slova dělají ze singlu pecku. Traband nás provede kantorovým životem a když zakokrhá kohout a kantor padne, song pokračuje.

Stačí, abyste byli Dva a je to paráda. Úchylárna, tancovačka, blbost, cokoli chcete, ale zní to skvěle. Tatanc je jednou z nejlepších písní od Dva a Indies Scope věděli, proč ji přidat na svou Best Of. Nesprostě dobrej výběr.

Jablkoň mě přiměl k přemýšlení nad tím, kdo má Narozeniny. A song bych asi použil pro celou rodinu. Tradiční česká jména, tradiční české dárky, jako tři chlupy a vycpaný čmelák nebo cucací dudlíky od tety z Afriky, jsou zárukou, že nezklamete, když zapějete oslavenci tento song od Jablkoň.

Holubí dům pro Norsko

Skladbička od Vladimíra Václavka začíná podobně jako Holubí dům, akorát se spoustou ruských, možná ukrajinských slov. Ale nemějte obavy, zpívá Vikingům. A dosti přesvědčivě. Možná s nimi i vyrůstal.

Bezobratři, které bych, bohužel, zařadil jen do jejich kraje, hrají na typické moravské nástroje a zpěv asi neuspěje. Na druhou stranu, až pojedete na vínko či slivovičku, určitě si je poslechněte. Ale na diskotéku nebo k ohýnku to není. Nehledě na to, že čeština v onom songu trpí. Jak vypadá Techno-Decho zjistíte při poslechu Luboše Holého s Musica Folklorica. A čeština? Není.

Až uvidíte modře a hnědě najednou, tak budete vědět, že posloucháte Minach a jejich Čokoládu. Hlavní roli hraje babička, která ví, kde je ta kostička. Fajnově odpočinková věc. A následující Medvídek od skupiny Květy, to je něco pro ajťáky. Medvídek sedí u počítače a usíná na klávesnici.

Celkově je album opravdu vydařenou směsicí songů. Ten dělá to a ten zas tohle a všichni dohromady z toho máme CD Indies Scope 2010.

 Vlastimil Blažek 

http://www.topzine.cz/narozeniny-i-kdyz-sislave-indies-scope-2010/


Back
SHOPPING
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×