Dream - Alan Rohan - magazin.radiobrod.cz

fotkawill be available in english soon... Czech translation follows

Poslední deska „Minut“ se ke mně dostala s téměř ročním zpožděním a žel, po rozpadu kapely v prosinci 2009. Před vydáním této desky došlo v kapele ke dvěma zásadnějším změnám – výměně bubeníka – na novém albu hraje Miloš Dvořáček a změna labelu. Kapela se vrátila od kolosu Universal k Indies Scope Records. Na „Minutách“ mě vždy bavila jedna věc – ať desku posloucháte poprvé, nebo po padesáté – neoposlouchá se. Vždy máte šanci objevit něco nového, zajímavého a zábavného. Potěší , ať máte dobrou nebo špatnou náladu. Tento pocit mám už od jejich debutové desky Shooba Dooba a opravdu ne náhodou kapela sbírala jeden úspěch za druhým. Minuty mě též svým debutem vlastně přivedly k jazzrocku, jako kapela s úžasným jazzovým feelingem, stravitelnému, líbivějšímu , který jsem do té doby prakticky míjel. Živě ideální klubovka pro příjemně strávený večer s přáteli po náročném pracovním týdnu. To pro mě byly Minuty.

 

Nová nahrávka je po zvukové stránce – jako vždy - perfektně našlapaná energií a již výše zmíněným feelingem. Je opět o kus hudebně barevnější, vynalézavější a vymakanější, než předchozí počiny. A to v základním nástrojovém obsazení, jediným hostem alba je Michal Žáček s flétnou.

 

Největšími peckami alba je pro mě potrhlá úvodní pecka Subterranean Wonderground a naprosto bezkonkurenční skladba High Treason, která je intimní, ale zároveň má nesmírný tah na bránu. Za speciální zmínku stojí jistě i etno-oriental song Sol, který spíše odkazuje na frontmanovu sólovou dráhu.

 

Co říci závěrem? Dream je určitě nejpovedenějším albem v historii kapely, která bezesporu patří k tomu nej na naší scéně a nechce se mi věřit, že tak skvělá kapela skončila. Doufám, že to není konec definitivní.

Pro úplnost uvádím, že album nevyšlo pouze na cd, ale lze jej stáhnout na stránkách Indies Scope ve formátu mp3 ( v tomto ohledu to mají Indies opravdu promakané ) a pro pravé fajnšmekry samozřejmě i na LP.

Alan Rohan

http://magazin.radiobrod.cz/123-minut-dream




More news

SHOPPING
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×