Mužský sbor Folklórního studia Buchlovice

Folklorní studio se od počátku skládá nejen z tanečníků, ale také z velké skupiny zpěváků, tvořících velmi úspěšný mužský sbor. Jeho složení je obměňováno pouze sporadicky. 

Mužský sbor pracuje pod vedením Stanislava Mikuláštíka a kromě zpěvu dokonale sladěných tónů umí všichni muži také tančit. Jejich taneční umění je však možné na jevišti vidět pouze v jednom jejich pásmu - "Na pivo". Dalším charakteristickým znakem všech členů MS je láska k vínu.

Mužský sbor je od počátku doprovázen pouze hrou na housle - kontry, v nedávné době však přibyly jako doprovod moravské dudy (gajdy) a další nástroj, kterým mužský sbor disponuje, je malý stolní cimbál.

V roce 2020 vydal Mužský sbor profilové CD s názvem 'Tady néni nic". Většina nahrávek byla pořízena v listopadu a prosinci 2019, dotáčka byla v lednu 2020. Natáčeli jsme ve studiu ZUŠ Veselí nad Moravou za odborného dohledu hudebního režiséra Jana Maděriče a zvukového mistra Martina Vavříka. Na natáčení se podílela i cimbálová muzika Rubáš, příležitostný ženský sbor složený z dcer tatínků z mužského sboru, hudecká štverka Sudovjanu, gajdošská štverka, či hodová banda ve složení akordeon, klarinet, tuba, ozembuch.

ZBOŽÍ (6)

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×