Ali ibn Rachid

Ali ibn Rachid je alternativní slovenská kapela, založená v Prešově, ale vystupující převážně v Bratislavě. Bylo to hluboce propojeno s alternativním divadlem Stoka. Ali, syn Rachidův (překlad jména) nehraje příliš často. Kapela byla založena v roce 1986 Lubomírem Burgrem a Martinem Marinkáčem . Jejich debut byl uveden v roce 1992 pod jménem Ali Ibn Rachid  (také známý jako „hokejový“). Jejich druhé album vyšlo v roce 1997, protože nemělo jméno, je uváděno jako cyklistické  (na obálce je fotka cyklistek).

Po koncertu na festivalu Pohoda 1999 se kapela rozpadla, ale znovu se dali dohromady v červnu 2008. Jejich třetí album, Dancing,  vyšlo v roce 2009.

Jejich hudba zní docela psychedelicky, částečně kvůli různým organickým basovým linkám a strašidelnému klavíru, který se objevuje v mnoha skladbách. Vokály připomínají cokoli traumatizujícího, i když zábavného, co posluchač v minulém životě zažil. Při poslechu Ali Ibn Rachida se můžete cítit jako ukamenovaní. Tento rušivý efekt může být způsoben tím, že tato hudba není pro slabomyslné. Atmosférické nálady pronikající z jednoho do druhého mohou mít uklidňující dopad na posluchače, takže čas od času spáchá sebevraždu. 

ZBOŽÍ (6)

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×