Pavel Šmíd

Kytarista a perkusionista. Hudbě se začal věnovat v roce 2004, kdy v Hradci Králové spoluzaložil svoji první kapelu. Současně se zajímá o kytaru a o západoafrické rytmy. Mezi jeho učitele hry na djembé a basové bubny patří například Abdoulaye a Harouna Dembelé, Thomas Guei, Mohamed Bangoura, Bronislav Pavlíček a další. Působil v bubenických kapelách Yaye Oye Afrika, Bande Fan a Tubabu. Kytaru studoval např. u Oto Pinknera, Ivana „Aivna“ Jaška, Miloše Dvořáčka nebo Miloše Makovského.

Od roku 2008 žije v Brně. Stal se členem soul/rockové kapely Fried Ace, kde se potkal s Vojtou Svatošem. Vydali album Bridged differences (2013), singl Letters for mademoiselle perfcect Ann (2015) a momentálně pracují na druhé desce The escaping relevance of truth. V instrumentálním duu Korajunglejazz vydal tři CD – Kauri, Nimba a Faraje.

Po dvou měsíčních angažmá na Mallorca (Oktoberfest 2015 a 2016) v kapele Eva and the Hurricanes přijal nabídku pianisty Michala Kováčika na post kytaristy Benny-Q. Zde se seznámil s Bohdanem Moudrým. Bubnuje na pravidelných kurzech západoafrického tance pohybového a vzdělávacího studia Bosorka Aleny Chládkové. Spolupracuje se studiem Moveart (hudební doprovod terapeutických a anatomických tanečních kurzů) a doprovází projekty Denbaya (hudební programy do škol, bubenická show…)

Na jaře roku 2016 společně s Martinem Pírem založil nahrávací studio a vydavatelství Rustical Records, kde pracuje na projektu King’n’doom – RAW afroground.

ZBOŽÍ (6)

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×