EVAMORE

EVAMORE (Eva Moravčíková) je zpěvačka, klavíristka a písničkářka původem z Příbora. I když pobývala ve velkoměstech (Praha, Vídeň, Heidelberg), vyrostla na moravském folkloru a české alternativě, což je patrné i z její tvorby. V autorských písních inspirovaných životem samotným, lidovou hudbou a blízkou přírodou, tak zaznívají nejen milostná vyznání či vtipné glosy z partnerského života, ale také zhudebněné básně a příběhy. Její hlas je čistý a přirozený. V lyrických skladbách hladí, ale umí být i provokativní.

EVAMORE vystupuje v doprovodu kytaristy Toma Stroma (Tomáš Nováček), který se podílí na tvorbě a aranžmá písní. Tom hraje funkční kytaru, nesnaží se oslnit, raději vystihne podstatu písně a vytvoří pro ni odpovídající atmosféru. Zvukově k sobě Evin hlas a Njumenova kytara ladí a je evidentní, že spolu mají tito dva opravdu co říct.

Od roku 2019 má kapela čtyři stálé členy. Za bicí usedá pravidelně perkusionista René Gavlas, který působil jako bubeník v kapelách Za hranicemi ticha, Jazzda a Kaczi. Aktuálně je stále aktivním hráčem v uskupeních Joe After Trio a OKÝBACHI. René je zkušený bubeník, který ovládá mnoho rytmů a zajímá se o perkuse z celého světa.

Back vokalistka a houslistka Diana Pomklová sbírá zkušenosti v cimbálové muzice Pramínky z Kopřivnice již dvacet let. Hudebně vypomáhá v pražském orchestru Bohemian Symphony Orchestra. Dia doplňuje hrou na housle hudbu EVAMORE melodicky a ladí Evě v dvojhlasu.

Kapela si na své větší koncerty zve muzikanty z okolí, tedy z Podbeskydí, konkrétně hráče na violoncello, pozoun, didgeridoo. Občas s ní vystupují i mužský a ženský sbor.


O členech kapely Eva Moravčíková (1986) – zpěv, klávesy

Eva je energická žena zvyklá okamžitě reagovat na situaci. Ráda „komplikuje“, miluje společnost lidí kolem sebe a řídí se intuicí, kterou považuje za momentálně jedinou věc, na kterou se může spolehnout. Má ráda literaturu, současný tanec, inspirací v hudbě jí jsou miliony šikovných muzikantů po celém světě. V hudebním srdci však hluboko leží Dan Bárta, Lenka Dusilová, Iva Bittová a písně ukrajinských a bulharských sborů. Největším idolem v pubertě byla – a stále je – Alanis Morissette a její hudební projev.

Eva vyrůstala v Příboře, po studiu na gymnáziu a ZUŠ (klavír, zpěv) odešla do Prahy, vystudovala Pedagogickou fakultu UK, obor hudba a germanistika. Zahraniční stipendium jí umožnilo studijní pobyt v Německu (Heidelberg) a práci na gymnáziu v Rakousku (Vídeň). Během studií zpívala v několika souborech, věnovala se klasické a populární hudbě. V srpnu 2017 se vrátila na severní Moravu, vyučuje v Kopřivnici a v Příboře němčinu a hudbu.

Od srpna 2016 vystupuje se svými autorskými písněmi pod jménem EVAMORE. Eva vyrostla na moravském folklóru a české alternativě. Její písně pojednávají především o vztazích mezi muži a ženami. Eva je fanynkou přirozeného zpěvu.

Tom Nováček (1983) – zpěv, kytara

Pochází z Ostravy a jeho celoživotní láskou je objevování kouzla hudby. V jedenácti letech přemluvil rodiče, aby mu koupili kytaru a začal docházet na individuální lekce klasické kytary k panu Oldřichu Štrohalmovi. Ve čtrnácti přesedlal na kytaru elektrickou a dále se učil sám poslechem a metodou pokus-omyl. Nejprve v garážové kapele Virus, později v proměnlivé partě stále jamujících a mnohem zkušenějších muzikantů, ze které se za pár let stala kapela Café Industrial. Na toto období vzpomíná jako na opravdovou hudební katarzi. Následovalo období osobních krizí, stěhování a hledání sebe sama, v rámci něhož hrál v hardcoreové kapele Šestá Hladina Šera, seskupení afrických rytmů Napkelte, sám jako písničkář s kytarou a posléze si pár let zabubnoval s kopřivnickými ZAhRADKAři a také s volným sdružením hudebníků HTK Band. V Kopřivnici založil a několik let provozoval čajovnu Mandala, která se záhy stala centrem alternativní kultury ve městě.

Momentálně vyučuje klasickou kytaru na SZUŠ Musicale ve Studénce, studuje jazzovou kytaru na Lidové Konzervatoři v Ostravě a hraje v orchestru Slezského divadla v Opavě v muzikálu Funny Girl. Tom je spolu s Evou zakládajícím členem EVAMORE, kde nejen hraje na kytaru a zpívá, ale podílí se na tvorbě a aranžmá písní.

René Gavlas (1976) – zpěv, bicí

René pochází z Palkovic, od dětství je ovlivněn nadšením svého otce, taktéž bubeníka, pro muziku. Zde vidí kořeny lásky k hudbě a bubnům, které jsou součástí jeho životní cesty. I když nebyl přímo rodiči veden ke hře na nástroj, sám se brzy přihlásil do zpěvu, později začal hrát na bicí soupravu a perkusní nástroje. Vzdělával se na ZUŠ v Olomouci. Následně absolvoval Lidovou konzervatoř v Ostravě v oboru bicí nástroje.

Hrával v mnoha hudebních projektech ve stylech dixieland, big beat, rhythm and blues, artrock až k fúzím world music s funky a jazzem. Dlouhodobě byl součástí projektu alikvotního tria s etnickými nástroji s názvem Za Hranicemi Ticha, podílel se na tvorbě repertoáru v kvartetu JazZda, vystupoval ve skupině zpěvačky Kaczi. Hraje v převážně jazzovém ambiciózním projektu Joe After Trio. Poslední roky se věnuje svému hudebnímu dítěti – autorskému duu v duchu world music OKÝBACHI.

K jeho hobby i profesi patří muzikoterapie a vedení rytmických programů včetně skupinového bubnování, Body percussion (Hry na tělo) a šamanským bubnům. V poslední době se věnuje tradičním rytmům různých kultur, hře na arabské bubny, zvonkohry a kovové bubny jako handpan a sundrum. Čerstvým a velmi energetickým projektem je hudební skupina EVAMORE, kde se podílí na rytmickém doprovodu bicí soupravou a perkusními nástroji.

Diana Pomklová (1993) – zpěv, housle

Zadumaná, přísný pohled, nikdy člověk neví, co si vlastně myslí aneb tichá voda břehy mele. A když něco Diana vůbec řekne, „stojí to za to“.

Dia začala s hudbou už jako malé dítě. Ve školce chodila na různé pěvecké soutěže, kde získávala řadu ocenění. Díky dobrému hudebnímu sluchu začala navštěvovat hodiny houslí, u kterých zůstala dodnes. Hru na housle také studovala na Janáčkově konzervatoři v Ostravě. Dnes působí jako stálý člen v cimbálové muzice Pramínky z Kopřivnice, jíž je také první houslistkou. S folkloristy jezdí na různorodé kulturní akce po České republice i za hranice. Diana vypomáhá v pražském orchestru Bohemian Symphony Orchestra, se kterým si zahrála na akcích “Rock meets Classic” konaných po celé Evropě. Jezdila s nimi na turné se slavnými osobnostmi, jako je např. Ian Gillan z Deep Purple.

Dia hru na housle i vyučuje a chtěla by skládat svou muziku. Ve skupině EVAMORE je čerstvým členem, podílí se jako backvokalistka a hraje melodické party.

ZBOŽÍ (6)

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×