Sugar

Bob Mould je známý především díky svému působení v legendární kapele Hüsker Dü. Od doby, kdy se s nimi poprvé představil, uběhlo více jak 30 let. Přestože Hüsker Dü byla jedna z prvních nezávislých kapel, kterou podpořila velká nahrávací společnost, komerční úspěch se nedostavil.



Později se navíc dostavily problémy, které v roce 1988 vyústily v rozpad kapely. Dnes jsou Hüsker Dü označováni za kapelu, která měla velký vliv na alternativní rockovou scénu devadesátých let. Během svého téměř desetiletého fungování trio natočilo šest studiových alb.



Po rozpadu Hüsker Dü se Bob Mould uchýlil do ústraní a začal pracovat na svém sólovém materiálu. První album pod názvem „Workbook" vychází v roce 1989, rok poté následováno titulem Black Sheets Of Rain. Krátce poté zakládá Bob Mould kapelu Sugar, s níž v roce 1992 vydává nahrávku Copper Blue, která je některými hudebními magazíny označena za desku roku. Poté vydali Sugar EP Beaster, jež je složeno z materiálu, který se na první desku nevešel. Druhá a zároveň poslední regulérní deska Sugar pak vyšla v roce 1994 pod názvem File Under: Easy Listening. Po vydání kompilace B-stran singlů a záznamu živého koncertu Bob Mould defi nitivně ukončuje kapitolu Sugar v roce 1996. Ve stejném roce také vychází jeho další sólová deska – do dnešního dne jich natočil celkem devět, poslední titul Life And Times vyšel před třemi lety.


Bob Mould je chlapík mnoha tváří a zájmů. Kromě svojí vášně pro wrestling je také znám jako dj a remixér – naposledy spolupracoval s Interpol, kterým remixoval jednu skladbu. V devadesátých letech také založil vlastní nahrávací společnost, vydávali u něj například Grant Lee Buffalo.




ZBOŽÍ (6)

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×