Blues Sessions

Skupina Blues Session vznikla neplánovaně a z čiré radosti z muziky. Petr Kalandra, ne náhodou přezdívaný „dobrá víla Kalandra“, stál u zrodu hudebního mejdanu propojujícího rock, folk, blues i to nejlepší z country, prostě Kalandrou milovanou hudbu zpoza velké louže. Filozofií se navazovalo na tradici legendárních improvizovaných jízd Čundergroundu, kde panoval přísný zákaz zkoušení. I Kalandrova parta měla sestavy proměnlivé a diváci, namlsaní vlnou svobodomyslnosti, dopředu netušili, které rockery, folkaře nebo jazzmany ten večer na koncertě uvidí.
Po předčasném Kalandrově zaklepání na nebeskou bránu v roce 1995 vše skončilo. Přežila radost z muziky, která po letech způsobila, že se skupina Blues Session občas vracívá v podobě sestavy kolem Olina Nejezchleby, doplněné mladšími muzikanty. Samozřejmě nechybějí zakládající členové Pavel Skála a Ondřej Konrád. Album Živé vykopávky připomíná skvostnou náladu dávných koncertů několika letitými písněmi i novějšími songy.

Blues Session: Jaroslav Nejezchleba: zpěv, elektrická kytara, housle, sbor Ondřej Konrád: zpěv, foukací harmonika Pavel Skála: zpěv, elektrická kytara, akustická kytara, sbor Václav Vávra: basová kytara Jiří Zelenka: zpěv, bicí, sbor Jakub Zitko: klávesy Jakub Doležal: klávesy Jiří Hála: tenorsaxofon, pikola, flétna Michal Gera: trubka

ZBOŽÍ (6)

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×