GAIA MESIAH

Skupina Gaia Mesiah vznikla v roce 2001. Od roku následujícího pak hrála v sestavě, v níž vystupuje i nyní: Marka Rybin (zpěv), Santa Morella (kytara), Misha M (bicí), Josh Stewart (basa). Vydala eponymní samizdatové EP, studiová alba Ocean a Alpha Female a Live album Thank You Dr. Beat. Do roku 2008 patřila ke stálicím tuzemské rockové scény a poté se až do roku 2016 odmlčela. V lednu 2016 se scházejí bývalé členky skupiny na přípravné schůzce k reunionu Gaia Mesiah. Na této schůzce se dohodnou, že 15. května oznámí návrat Gaia Mesiah na hudební scénu - a tak se také stalo. Kapela měla původně odehrát jen tři koncerty, ale vzhledem k velkému zájmu se jejich počet zvýšil na deset. Z Austrálie přiletěl i původní baskytarista Josh Stewart. Kapela se rozhodla pro další vzájemnou spolupráci i do budoucna.

V roce 2017 tak zahráli na jediném letním festivalu Rock for Churchill ve Vroutku u Podbořan, v listopadu proběhlo podzimní turné s názvem TeleporTour a byl natočen videoklip k první po letech společně vytvořené písni Sílu!. Josh Stewart zakotvil nastálo v Praze a během krátké doby vznikl materiál na zbrusu nové album Excellent Mistake, které mělo vyjít u Warner Music v září 2018, ale z důvodu nemoci kytaristky se vydání i podzimní turné muselo přeložit na únor 2019. Excellent Mistake tedy spatří světlo světa 1. února 2019.

„Excellent Mistake se opět přibližuje svou náladou našemu prvnímu albu Ocean. Proces jeho vzniku je plně vyjádřen i v názvu, protože když zachytíte chybu v muzice a správně si s ní pohrajete, může vzniknout něco opravdu excelentního,” říká kytaristka Morella, a dodává: „Stejné je to i s desetiletou přestávkou kapely – jsme naplněni novou energií a poučeni ze svých chyb.“ [2]

Jméno Gaia Mesiah vzniklo podle komentáře samotných členek kapely záměrným vypuštěním písmene s ze slova Messiah v anglickém spojení Gaia Messiah (v překladu Spasitel Země ). Sami však říkají, že rozhodně nejsou žádní spasitelé a výklad tohoto spojení nechávají čistě na fantazii posluchačů.

ZBOŽÍ (6)

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×