Žofie Vokálková

V roce 1992 absolvovala Pražskou Konzervatoř ve třídě prof. Františka Malotína, dále pak studovala ve Francii (prof.Ch.Lardé) a absolvovala mistrovské kurzy u Jamese Galwaye. K nejdůležitějším soutěžním oceněním patří 1. cena v mezinárodní soutěži „Concertino Praga“, 3. cena v mezinárodní soutěži vítězů evropských soutěží „Pacem in terris“ v Německu a v mezinárodní soutěži „Pražské jaro“ získala „Cenu hlavního města Prahy“. V září roku 2000 získala jako první Evropanka Special Prize v prestižní soutěži „Web Concert Hall Competition“ v New Yorku. Působila jako první flétnistka a solistka orchestrů Virtuosi di Praga a Symfonického orchestru hl.m.Prahy FOK.

Má za sebou řadu koncertních sólových vystoupení s našimi i zahraničními orchestry / Francie, Německo, Řecko, Španělsko, Rakousko, USA, Japonsko, U.A.E, … /, je častým hostem prestižních festivalů (Mitte Europa, Paláce St.Peterburgu...atd). V roce 2013 vystoupila v Anežském klášteře v recitálovém večeru na Mezinárodním hudebním festivalu Pražské Jaro. V roce 2009 byla vybrána prestižní americkou agenturou ConcertArtist k zastupování v USA. V rámci amerických turné již vystoupila např. v Czech Center v New Yorku a na mnoha festivalech v USA.

Od roku 1999 natočila pro holandské vydavatelství HLM několik sólových CD např. 6 Koncertů op. 10 A. Vivaldiho, CD „Mosaique for golden flute“ /HLM/, CD „Mozart in Prague“ /HLM/.

V letošním roce zasedla jako porotkyně v Eurovizní soutěži mladých hudebníků spolupořádané Českou televizí.

V současné době se věnuje rozsáhlému projektu, který mapuje velmi zajímavé téma – tvorbu žen skladatelek. V České republice projekt zazněl v rámci komorní řady České filharmonie, dále byl prezentován na velmi úspěšném turné v USA a v Rusku.

Žofie Vokálková vede pravidelně mistrovské kursy a absolvuje sólová koncertní turné v Evropě, USA a Japonsku.

Je pravidelným hostem Adventních koncertů na ČT 1 a dále jsme ji měli možnost vidět v televizních pořadech a dokumentech jako Bez limitu, Terra musica a dalších.

Žofie Vokálková získala ocenění „Žena regionu Středočeského kraje“ pořádané pod záštitou Senátu.

ZBOŽÍ (6)

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×