První – Poslední

O kapele:

Snídá už jenom chlast a prášky... Píseň o filmovém hrdinovi sedícím před plátnem v opuštěném kině, nahráli První - Poslední na svoje debutové album s názvem Satori. Bylo to v roce 2010, tři roky po založení kapely. Už tehdy bylo zřejmé, že tady raší něco zvláštního, v dobrém smyslu slova divného.
Pražská indie rocková parta dosáhla o rok později na finále Nadějí Beatu Radia Beat. Přibylo koncertů, příznivců...
O tři roky později natáčí ve studiu Faust Album Meziměsto. Nahrál a smíchal ho Derek Saxenmeyer, rodák z Floridy, který má za sebou spolupráci s producenty Björk či Faith No More. Písnička Holubi o klukovi na útěku od dívky, která u okna říká "Ich hasse die Tauben", pak zaujala v rádiu Wave a První - Poslední se stali semifinalisty Staréru v roce 2014.
Jejich nové album nese název Letargie. Kapela ho na točila na sklonku horkého léta 2015 ve staré továrně na kraji Ústí nad Labem, v místě s nejlepším zvukem zvaném Tajný studio. Produkci a mix obstaral Honza Brambůrek, který má za sebou spolupráci na albech kapel jako Kieslowski nebo Houpací koně. Krátce před natáčením desky kapela obměnila sestavu a rozšířila ji o klávesy. Zvolnila tempo, položila se do vln. Po roce příprav vychází album v distribuci Indies Scope.
První - Poslední jinak pravidelně hrají v pražských klubech, během času výběrem v Malostranské Besedě, klubu Vagon, Paláci Akropolis, Chapeau Rouge, klubu Kain, XT3 a dalších.

www.prvniposledni.eu

ZBOŽÍ (6)

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×