Ghost of You

Mladá ambiciózní kapela z Brna si jde tvrdě za svým snem a nezadržitelně směřuje na zahraniční pódia. Za 5 let svého působení odehrála více než 300 koncertů a vystupovala na předních festivalech u nás i v cizině. Obyčejní kluci přetavili nevinný koníček v jedinou náplň svých dnů. Půlka kapely zocelená vesnicí, tvrdou prací a potem a druhá půlka naopak adaptovaná na chladné anonymní ulice velkoměsta. Ghost of You vytváří dokonale jednotnou kombinaci dvou zdánlivě nepropojitelných světů.

 

Během léta 2012 vznikl původně experimentální projekt, jenž se postupně formoval, a v roce 2015 přišli Ghost of You s prvním singlem z chystaného debutového alba, skladbou Deerhunter. Díky silné fanouškovské základně se kapela ještě téhož roku představila po boku jmen jako Foals či Kings of Leon na legendárním maďarském festivalu Sziget a stala se tak nejmladší českou kapelou v jeho historii. Následovala debutová deska s názvem Glacier and the City (Indies Scope, 2015), která je charakteristická jemným zpěvem, melancholickými melodiemi a nekompromisně lámanou rytmikou. Nahrávka plná bravurně zvládnutého psychedelického popu vznikla pod taktovkou Ondřeje Ježka. Netrvalo dlouho a události nabraly rychlý spád.

 

Turné k debutovému albu zakončili Ghost of You přeplněnou festivalovou sezónou, kdy vystupovali na všech velkých pódiích u nás i v okolních zemích (Colours of Ostrava, Metronome, MFF Karlovy Vary, Rock for People, Grape, Donauinselfest či rumunský Banát). Jejich zahraniční úsilí pokračovalo koncertním turné v Anglii a BUSH festivalem v Maďarsku. Následně je odborná porota vybrala do programu prestižního holandského showcase festivalu Eurosonic Noorderslag 2017. Již precizně připravená koncertní show pak zazářila i na slovenském festivalu Pohoda či Waves Vienna, kde kluci odehráli své doposud nejlepší vystoupení.

 

Během podzimu 2017 kapela oznámila vydání druhého studiového alba s názvem Black Yoga, které vyšlo 16. února 2018 pod hlavičkou vydavatelství Indies Scope. Produkce se opět ujal renomovaný producent Ondřej Ježek ze studia JáMor. S podstatně zkušenější a vyzrálejší kapelou tak společně vytvořili album kombinující psychedelii s místy až art-rockovým zvukem. Lámaná, chvílemi až epileptická rytmika postavená vedle rovných patternů, expresivní kytary, propracovaných syntezátorů a především něžného vokálu Tomáše Novohradského - to jsou dominanty nového alba. Kapela pokřtí desku na společném česko-slovenské turné se srbskými Repetitor. V podzimní části roku pak zamíří do Holandska, Německa, Polska a Anglie. Ghost of You si žánrem nezvolili lehkou cestu, ale jsou zdárnou ukázkou toho, že u slov „to nejde” se není potřeba zastavovat.

 

Složení kapely 2018

Tomáš Novohradský - zpěv
Michal Janík - bicí, drum machine
Štěpán Pařízek - kytara, syntezátor
Jiří Habarta - baskytara, syntezátor

ZBOŽÍ (6)

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×