Bongo Bonboniera - Antonín Kocábek - tyden.cz


obal alba

3B

Bongo BonBoniéra
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč

Bongo je brněnský zábavní park pro celou rodinu a BongoBonboniéra zase deska virtuálního tria 3B plná písniček pro děti. Těch jak známo není nikdy dost, a pokud nepatříte k těm, kteří se rozplývají například nad těmi, které se objevují v televizních pořadech pro děti, a naopak vaše děti už vědí, co dělá malý bobr, když jde spát, jaké vypečenosti se dají čekat od Kašpárka z rohlíku a co všechno najdou v ZOO s Havětí všelijakou, pak je to deska přesně pro vás i pro ně.

Písniček pro velké i malé není nikdy dost.Prakticky okamžitě kupodivu úplně přestane vadit trochu podivná dramaturgie, ve které se mísí nově, přímo pro tento projekt napsané písničky, s těmi letitými. A ty opravdu primárně určené pro děti s těmi spíš záměrně infantilními, které ne vždy děti pochopí, i když se jim z podstaty budou asi líbit také. Dost možná na tom bude mít podíl nemalá žánrová pestrost, melodická vstřícnost i všudypřítomně povolená uzda fantazii.

Nemá smysl vypíchávat, které skladby jsou ozdobou a které spíš jen do počtu, které nadchnou děti a které spíš jejich rodiče. Vedle letitých jmen, jakými jsou duo Vodňanský-Skoumal, TataBojs či Jablkoň, je tu i několik jen žánrově zviditelněných a popularitou opravdu menšinových interpretů, ale kvalitativní výkyvy jsou obdivuhodně malé. Co je ale opravdu důležité, je ta radost, která prakticky celou nahrávku spojuje, humor, u kterého se ani rodiče nebudou stydět, a především to, že tu nikdo nepřistupuje k dětem s blahosklonností těch, kteří poučují, mentorují a vůbec dávají najevo v prvé řadě svou autoritu.

Bongo BonBoniéra je nahrávka zábavná a ani po několikáté se neoposlouchá. Rozvernost obsahu sympaticky doplňuje hravý komiksový obal i přidané dárky. Formovat dětský vkus nenásilně dobrou náladou není zkrátka špatný nápad. A představa, jak celá rodina jede v létě na výlet a z přehrávače jim cestou v autě vyhrává právě tahle kolekce, vůbec není nijak odpudivá.

Antonín Kocábek

http://www.tyden.cz/rubriky/kultura/hudba/legrace-pro-deti-zadumane-verse-pro-dospele_190769.html


Zpátky na stránku s albem
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×