Hu - Aleš Borovan - E15


obal alba

Dva

Hu
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč

Po dvou letech od výborného alba Fonók se svérázná alternativní skupina DVA, kombinující nezávislý hip hop, šanson, folkotroniku a indie pop, vrací s další povedenou deskou Hu. Jak říká kapela, „Hu“ je mezinárodní zkratka pro Maďarsko, páté nejčastější příjmení na světě, staroegyptské první slovo bůh nebo druh ovce.

Zatímco hlavním motivem Fonóku se stal folklor neexistujících národů, Hu přináší pop neexistujících rádií. Opět se nahrávalo v podještědské chalupě U Čerta na vyřazeném studiovém vybavení. Produkci opět zajistil Jayrope z Berlína.

Na rozdíl od posmutnělého a „seversky“ chladného Fonóku je Hu o něco hřejivější, veselejší a rozpustilejší, s motivy tropických pralesů a jižních krajů. Skoro by se dalo říci taneční deska, pokud by tvůrčí duo Báry a Jana Kratochvíla na nahrávku nepropašovalo pár melancholických tónů (skladby Baltik nebo Fattal). DVA evidentně dospěli, dokážou si více pohrát se strukturou skladeb, aranžemi a dramaturgií. Stále více patří do úzké skupiny českých kapel, které obstojí i na zahraničních pódiích. Povedené dílo.

80%

 Aleš Borovan

 

http://www.e15.cz/relax/kultura/skupina-dva-nahrala-neexistujici-pop-z-pralesa

 


Zpátky na stránku s albem
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×