Letní kapela má nový videoklip

fotka

Tajnou cestou s Letní kapelou. Videoklip natočili sami fanoušci a je tou nejlepší pozvánkou na letní turné.

Letní kapela vypouští nový klip k písní Tajnou cestou z loni vydané debutové desky. Videoklip vznikl za pomoci desítek fanoušků, kteří skladbu natáčeli na své mobilní telefony během prosincového vyprodaného koncertu v pražské Akropoli přes aplikaci Get Moments. Video skvěle zachycuje vynikající atmosféru koncertu a je tou nejlepší pozvánkou na nadcházející koncerty Letní kapely.

Odkaz na video Tajnou cestou: http://bit.ly/getmoments-letnikapela

Píseň Tajnou cestou je zřejmě nejenergičtějším počinem celého alba a také na koncertech patří mezi fanoušky k těm nejoblíbenějším. Skupina kolem zpěváka a výtvarníka Jaromíra Švejdíka tak nemusela dlouho přemýšlet, které skladbě věnuje živě natočený videoklip. 

Poslechněte si celé album https://bit.ly/letniTUNE

Více než čtyřicet fanoušků, kteří se jako kameramani podíleli na vzniku, dokázalo zachytit bouřlivou atmosféru, která před Vánoci ve vyprodané Akropoli panovala. Každý byl sám svým vlastním režisérem a mohl se rozhodnout, zda se ve svých záběrech zaměří spíše na hrající kapelu či na rozdováděné publikum. Divák se tak může ve výsledku ponořit do autentického obrazu jednoho z největších koncertů, které Letní kapela doposud odehrála. S postprodukcí pomáhala Míša Patríková ze zvukové postprodukce Soundsquare a zvukař kapely Dan Václavek.


29.4. - Ekologické dny Olomouc, Sluňákov, Horka nad Moravou
2. 6. - Tančírna v Račím údolí
3. 6. - 1. letní festival, Zlaté hory - zlatokopecký skanzen
4. 6. - Krnov, zámecká zahrada smyslů
8.7. - Festival Boskovice
27.7. - Plzeň, Zachs Pub
28.7. - Studnice fest
29.7. - Štěrkovna Open Music
26.8. - Helfštýn, festival Hefaiston
 

Debutová deska, kterou Letní kapela natočila počátkem loňského roku pod taktovkou Dušana Neuwertha ve studiu Sono, vyšla vloni v květnu. Byla vydána i limitovaná vinylová edice, která nabízela všech jedenáct písní. Nahrávka nečekaně vyběhla na přední příčky hitparád a byla vřele přijata i odbornou veřejností.

„…sbírka jedenácti písniček, poctivých, produkčně dotažených, ale v jádru prostých. Podstatnější než atmosféra a básnění je obsah, zároveň ale výsledek neztrácí na lyričnosti.“ (musicserver)

Jaromír 99 společně s Letní kapelou připravil jednu z nejsilnějších tuzemských desek letoška. Silné melodie, plný a jasný zvuk – producent Dušan Neuwerth odvedl skvělou práci – naléhavost, radost a smutek. S každou další písničkou se stupňuje nadšení z neokázalého, poctivého přístupu k věci. Výtky? Marginální.“ (idnes.cz). 

 

Letní kapela:
Jaromír Švejdík: zpěv
Vojtěch Šeliga: klávesové nástroje
Zdeněk Regal Jurčík: bicí, zvonkohra, melodica, zpěv, kytara
Apostolos Joanidis: kytary, bouzouki, foukací harmonika
Petr Wazy Weiser: basová kytara, zpěv
Lukáš Morávek: kytary, ukulele, trumpeta, zpěv

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×