Hlášky z kultovního filmu Kulový blesk zhudebnila kapela Radosta

fotka

Milovníci tvorby Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka by měli zpozornět – je tu movie postrock. První singl kapely Radosta představuje originální kombinaci postrockové hudby a hlášek z filmu. Koncepční rockový projekt Radosty nabízí kultovní filmovou komedii zpracovanou ojedinělým způsobem a nebývalým rozsahem.

 

Umělec: Radosta

Album: Operní mistr Bílek

Datum vydání: 23.03.2023 / label: Indies Scope

Multilink: https://orcd.co/bilek

 

Skladba Operní mistr Bílek je první ukázkou z koncepčního alba Dvanáctisměna, které plzeňská kapela Radosta chystá na konec května. Tento tribute kultovní české komedie Kulový blesk nabídne dvanáct písní, z nichž každá se zabývá jednou bytovou jednotkou, která se ve filmu stěhuje. Svůj prostor dostane paní Jechová, inženýr Severín, „směroplatná“ Máňa a další postavy.

„Textově jsem se v něm zaměřil především na rovinu Bílek – lamač srdcí, kterou v sobě trochu popírá, ale nezapře,“ vysvětluje frontman kapely J. J. Šimon pojetí prvního singlu Operní Mistr Bílek. „Hodně našich skladeb je spíše instrumentálních a stojí jen na samplech z filmu, ale Bílek musel dostat svůj text. Zasloužil si ho.“

Kapelu Radosta tvoří bývalí členové kapel Positive Mind, Agnus Dei, Frajara Putyka, Support Lesbiens ad. Celé album Dvanáctisměna vyjde na CD, 2LP a digitálních platformách u Indies scope 26. května 2023.

V nahrávkách jsou použity úryvky z filmu Kulový Blesk (režie: Ladislav Smoljak, Zděnek Podskalský, ČSSR 1978). © 2023 Státní fond kinematografie.

https://www.facebook.com/RadostaBand
https://www.instagram.com/radosta_official




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×