ASSO slaví deset let koncerty a vinylem

fotka

Kapelu Ať se snaží ona tvoří křehká blondýnka s pětičlenným širokoramenným doprovodem a nezaměnitelným vizuálem. Přímočarý rock říznutý elektronikou a undergroundem je postaven na ironických textech, které shazují stereotypní chování a myšlení. Kapela slaví desetileté výročí vydáním vinylu a zároveň vyráží na koncerty.

Vinyl: https://www.indies.eu/alba/6299/at-se-snazi-ona/

Link na nové album: https://orcd.co/asso23

 

“Když jsme si na prvních zkouškách slibovali vydání alba, netušili jsme, že to bude trvat jen deset let, vypadalo to na delší období!”, přiznává zpěvák a autor textů Tomáš Kolář. “Naštěstí věčná inspirace spoluzakladatelem Jakubem Kohákem byla silnější než jeho nepřítomnost na zkouškách a koncertech. Takže Jakub s námi určitě bude na křtech v brněnské Staré Pekárně a pražském Kaštanu. Ať fyzicky nebo metafyzicky!”

Vinyl Ať se snaží ona nabízí průřez tvorbou, jedenáct písní od roku 2016 po současnost a kapela do nich absorbovala vlivy prakticky všech žánrů od kytarovek přes elektronickou hudbu až po metal. Co do stylu, kapela rozhodně není vybíravá. Na albu je tak ke slyšení pomalejší oddechovka s “téměř” folkovými pasážemi příhodně nazvaná Trampský sen stejně jako těžší Dovolená s hutnými kytarami. V nejnovější skladbě, Párové terapii, pro změnu zazní i náznak dubstepu. Spojnicí většiny písniček jsou ironické texty o partnerských vztazích. Kapela si nebere servítky, dělá si legraci ze svého okolí, ale i sama ze sebe.

 

Koncerty 2023:

24.3. Ostrava – Hudební Bazar - https://fb.me/e/3wYid27TC

25.3. Brno – Stará Pekárna (+ Dřevěné pytlí v jutových uhlích) - https://fb.me/e/1VWSQ8ylW

20.4. Praha – Kaštan (+ Dřevěné pytlí v jutových uhlích) - https://fb.me/e/2mZbpsD6Z

21.4. Příbram (+ Radosta) - https://fb.me/e/MQzyOaNr

22.4. Nepomuk (+ Radosta) - https://fb.me/e/Zhwt5KpY

19.5. Ponava Fest - https://fb.me/e/4rGrKo2xF

9.7. Boskovice 2023 - https://fb.me/e/Fl4cpFPi

 

Bio Ať se snaží Ona

V roce 2012 založili kapelu Ať se snaží ona (dále jen ASSO) Vladimír Podhorský (kytara), Tomáš Kolář (zpěv), Přemysl Štěpánek (elektronika) a Václav Pohl (bicí) nikdy nedorazivší Jakub Kohák. Rocková kytara, které doprovází elektronické ruchy a zvuky provázané v netradičních harmoniích a postupech, kapela hned od počátku přiznává inspiraci v brněnské alternativě Dunajem počínaje a Midi Lidi konče. Po dvou letech se ke kapele přidává bubeník Petr Zajíček a po čtyřech letech kapela vydává pěti písňové EP 2016. V roce 2018 vychází první ze série singlů natočených ve studiu 3Bees a to již v šesti členné sestavě, kde původní trojici doplnil na basu Vojta Koval a zpěvačka Lucie Vonásková. Zároveň dochází ke změně a na post bubeníka přichází Václav Pohl, který s ASSO odehrál první tři koncerty, protože se mu stýskalo.

Když Král Újezda a ten hezčí z PAVAROTTI REVIVAL Jakub Kohák prohlásil, že založit kapelu je nutnost, asi netušil, co vznikne. V každém případě je Jakub zakládajícím členem, vytrvalým motorem a věčnou chimérou kapely Ať se snaží ona. Zda se někdy zjeví na zkoušce nebo na koncertě není nikdy jisté.

www.indies.eu/support/tunevoyage/asso2018

www.atsesnaziona.cz




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×