Matěj Metoděj Štrunc a Valášek (video)

fotka

Klavír uprostřed jezera, Matěj Metoděj Štrunc zve na křty alba netradičním lyrics videem.

 

Matěj Metoděj Štrunc v loňskem roce vydal skvělé album Lidověk. To nyní představí na dvou speciálních koncertech v Brně v úterý 17.1. a Praze v pátek 27.1. 2023. K tomu přidává premiéru lyrics videa na skladbu Valášek.

 

Video Valášek: https://youtu.be/Rf73peB4QDI

 

Valášek je nejniternější píseň z celého připravovaného alba LIDOVĚK. “V aranži jsme spojili smyčce a velmi jemnou elektronikou, kterou objímá citlivý, ale úderný zvuk Una Cordy, která se objeví téměř v každé skladbě z připravovaného alba. Pro mě má skladba Valášek obrovské vnitřní kouzlo. Pamatuji si, jak mě ji jako malého naučili zpívat prarodiče z Rožnova pod Radhoštěm. Jde z ní krásně cítit surovost, ale i krása valašské krajiny. S producentem Thomem Artwayem jsme se snažili dostat to samé i do našeho valáška. Jen s nádechem dnešní doby.“ Lyric video na Valáška se nátáčelo rok před vydáním alba, už v září 2021 na rybníku Dolní Mrzatec u Mrákotína na Vysočině. Díky cestovatelskému festivalu NADIVOKO. Matěj k tomu dodává: „Myslím že atmosféra samoty uprostřed rozlehlého rybníka, je pro Valáška určující.“

 

Speciální koncerty u příležitosti vydání alba Lidověk:

Úterý 17.1.2023 BRNO, Kabinet Múz - https://www.facebook.com/events/1229372034289290

Pátek 27.1.2023 PRAHA, Café v lese -

https://www.facebook.com/events/611157400806182/

 

Nahrávka LIDOVĚK je prvním sólovým albem herce a hudebníka Matěje Metoděje Štrunce. Za přítomnosti cimbálu, houslí a dalších akustických nástrojů se Matěj prodírá lidovou písní spolu se syntezátory, bicími, elektronikou a moderním zvukem. Tradiční písně, na které dohlížel v producentské roli populární zpěvák Thom Artway, se na novince Lidověk zrcadlí v nové podobě a s novým nádechem. Celý repertoár bude naživo zahrán s šesti člennou kapelou hudebníků, kteří se na albu rovněž podíleli.

 

Zpěv, kytara, klavír - Matěj M. Štrunc

Housle: Jan Bradáč

Cimbál: Michal Grombiřík

Elektrická kytara: Adam Caha

Basová kytara: Josef Stránik

Bicí: Petr Ptáček

Speciální host: Beata Bocek

 

Album: Lidověk

Datum vydání: 3.6.2022

Multilink: https://bit.ly/lidovekTUNE

Video Aby nás pánbůh miloval: https://youtu.be/Eubmb5zZsGM




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×