Vyjakomy mají Lovesong každý den (video)

fotka

Píseň Everyday Lovesong indie popové kapely Vyjakomy, pochází z alba s názvem DVA, které vyšlo 25. listopadu 2022 (Indies Scope). Dvojice zakládajících členů odhodila kytary, a u nahrávky DVA se ponořila do vod současné elektroniky a vylovila fascinující bilanční nahrávku plnou minimalismu a podzimních melodií. To se plně projevuje i na úvodním písni alba, ke které natočil videoklip Rudolf Živec.

 

Video: https://youtu.be/egv95B2OjnU

 

 

Jeden ze zakládajících členů, zpěvá, Dan Švarc o skladbě Everyday Lovesong říká: "Jedná se o příběh vypelichaného lovce žen, bonvivána čtvrtý cenový, zastydlého romantika v dobách, kdy to ještě všechno měl…" Skladba předznamenává směr, kterým se kapela vydala, kdy konečný sound ovlivňují bicí a klávesové syntezátory a beat inspirovaný taneční a elektronickou scénou 90. let minulého století.

Režie, kamera, střih: Rudolf Živec / Námět: Vyjakomy

Účinkují: Iveta Vrabcová, Martin Jartymyk, Jan Krčmář, Jakub Hromádka a Vyjakomy

 

 

 

Umělec: Vyjakomy

Album: DVA

Multilink: https://orcd.co/vjmdva

Indies scope: https://www.indies.eu/alba/6168/dva/

Po dlouhých sedmi letech, které byly zhusta ovlivněné smutnými událostmi v kapele, jejím částečným rozpadem, lockdowny, válkami a všemi těmito prima věcmi, se s novou deskou DVA vracejí Vyjakomy. Dan Švarc a Jan Otčenášek na desce bilancují, kam za ty roky došli a možná naznačují, kam míří v budoucnu. Tato elektronická deska obsahuje melancholické a zadumané melodie, tedy znaky rozpoznatelné již na minulých deskách, zároveň čistě elektronické a houpavé beaty, pevné basy a opět vynikající spolupráci s producentem Tomášem Neuwerthem, který kapelu dobře zná a dokáže přesně vystihnout, co jim padne.

 

Českolipská kapela Vyjakomy vznikla roku 2005, má na kontě 3 alba, několik klipů a mnoho odehraných koncertů po celé republice i mimo ní. Kapelu vždy bavilo posouvat svoje možnosti, a proto od začátků, kde se objevují akustické kytary a další nástroje, postupují stále dále v objevování nových zákoutí hudby. Kapela se do roku 2017 držela v téměř nezměněném počtu, nyní však vystupuje jako duo. Dan Švarc a Jan Otčenášek momentálně chystají živý set, se kterým by se v příštím roce jako dvojice rádi představili na křtu a dalších koncertech.

 

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×