The Complication se vrací s novým singlem (video)

fotka

The Complication se vrací s novým singlem a novým zvukem.

 

Rocková smršť obrážející republiku už přes deset let jako The Complication se po odmlce se hlásí s novým singlem Muscles. Čtyři kamarádi z východních Čech představují nejen temnější hudební stránku, ale proti předchozímu soundu výrazně obohacují svou zvukovou paletu o syntezátory a samply. Za hudební proměnou stojí také producent Nèro Scartch. To co The Complication nezměnili jsou pověstné, energii našlapané koncerty a fanoušci se o tom mohou přesvědčit na prosincovém miniturné.

 

Video: https://youtu.be/UisC2bexXRQ

Streaming: https://orcd.co/muscles22

 

 

Před skládáním a nahráváním nového materiálu jsme si potřebovali ujasnit, kam se vlastně jako The Complication chceme vydat,” vysvětluje baskytarista Michael Schnaubert. “Poslední, co jsme chtěli po deseti letech společného hraní, bylo pustit se do práce na něčem, co by nás nijak neposunulo. A bylo nám jasné, že to asi nedokážeme sami,” doplňuje Schnaubert.

 

Hybatelem zvukových změn a pro kluky zavedených postupů byl nakonec člen pražských MYDY Néro Scartch, který z pozice producenta dohlížel na práci od prvotních nápadů přes nahrávání až po mix a master. “Chtěli jsme, aby Néro singl produkoval právě proto, že pochází z úplně jiného hudebního prostředí než my a má tak možnost přinést do našich songů svěží perspektivu,” objasňuje kytarista Radek Jeníček. “I když jsme mu nechali dost volnou ruku, co se nápadů a produkce týče, dokázal do nového soundu pořád dostat to, co z nás dělá The Complication,” dodává Jeníček.

 

Ačkoliv je singl MUSCLES především o progresu a odporu ke stagnaci, v souvislosti s klipem si Komplikačky jeden návrat neodpustili. Jako režiséra oslovili brněnského filmaře Radima Věžníka, se kterým už v minulosti několik klipů natočili. “Radim přišel s nápadem na temný artový klip, který by vizuálně podtrhl atmosféru loučení se se starým a vítání nového. A dopadlo to skvěle,” uzavírá Schnaubert.

 

The Complication představí nový singl v koncertní podobě na čtyřech zastávkách prosincového miniturné a v plánu jsou i další singly. “MUSCLES není jediný singl, který jsme v tandemu s Nérem udělali. Rádi bychom příští rok dodělali EP a poslali ho do světa. Další odmlku neplánujeme,” slibuje Schnaubert.

 

Prosincové miniturné

08.12. Hradec Králové, AC klub

09.12. Česká Třebová, Modrý Trpaslík

16.12. Jablonné nad Orlicí, sál U Dubu

17.12. Praha, elpíčko

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×