Žranice v sametu aneb naše země nevzkvétá (video)

fotka

V novém videu „Oděni v sametu“ kapely Kucharski zazní citace ze slavného novoročního projevu Václava Havla z roku 1990. Režisér Tomáš Matonoha zpracoval vizuálně další skladbu z druhého řadového alba ,,Beze jména“, na kterém neotřelí klasici alternativy Kucharski dávají vyniknout básním Jiřího Kucharského.

 

 

Nela Boudová hraje i ve druhém videoklipu kapely Kucharski z připravované triologie. Tentokrát se účastní hostiny a zažívá daleko příjemnější chvilky než v prvním videu Vážená paní, kde prchala před nevhodným nápadníkem. I tento videoklip byl natočen na zámku v Náměšti nad Oslavou. Režisér a herec Tomáš Matonoha hlavní ideu videoklipu: „Třicet tři let po sametové revoluci, kdy se symbolicky odzvonilo jedné éře v naději, že bude lépe, lze konstatovat, že očekávání zůstala pro mnohé nenaplněna. A kdoví jestli se kdy naplní. Pro mnohé „naše země nevzkvétá“, je to fakt alespoň pro ty, co chtějí vidět realitu jaká je. Bohužel i nadále platí a platit bude, že sytý hladovému nevěří… Tak na zdraví.“

Kapela Kucharskí se sešikovala v roce 2018 pod vedením nezaměnitelného zpěváka Václava Bartoše (Fru Fru, ex Pluto atd.). Druhé album „Beze jména“, vyšlo na jaře 2021 a oproti debutu „Láska co bezhlavě bolí“, se současné skladby vyznačují košatějším zvukem a písničkovými formami. Přestože lehce alternativní sound, charakteristický zvuk a zpěv jsou pro kapelu jedinečné, kapela si zakládá na videoklipech. 

 

 

 

 

Klipy kapela Kucharski natáčela na zámku v Náměšti nad Oslavou. Režie se ujal známý herec Tomáš Matonoha, který se zpěvákem Václavem Bartošem spolupracuje dlouhodobě a vytvářel klipy i pro jeho další skupinu FruFru. V hlavní roli exceluje Nela Boudová, která s duem tvůrců Matonoha & Bartoš spolupracovala už dříve. K samotnému natáčení, které proběhlo v mrazivých zimních dnech, Nela Boudová dodává: „Natáčení bylo hodně zábavné i když byla na zámku příšerná zima. Výhodou bylo že Tomáš byl dobře připravený a věděl přesně jak videoklip má vypadat. Věřím, že se posluchačům bude líbit, tak jako mě.

 

Album Beze jména

 

Kapela Kucharskí se sešikovala v roce 2018 pod vedením nezaměnitelného zpěváka Václava Bartoše (Fru Fru, ex Pluto atd.).  Druhé album „Beze jména“,  vyšlo na jaře 2021 a oproti debutu „Láska co bezhlavě bolí“, se současné skladby vyznačují košatějším zvukem a písničkovými formami. Přestože lehce alternativní sound, charakteristický zvuk a zpěv jsou pro kapelu jedinečné, kapela si zakládá na videoklipech. I proto se leader a zpěvák kapely Václav Bartoš věnuje produkci osobně: „Zatím jsem opravdu nic náročnějšího neprodukoval, pokud pominu první klip s kapelou Fru Fru který režíroval Pavel Liška. Tehdy jsem dokonce musel sehnat vlak, ale to jsme točili měsíc. Všechny tři současné klipy jsme natáčeli najednou a díky tomu jsou vzájemně propojeny jistou společnou vizuální i hereckou linkou, přestože dějově na sebe nenavazují. Z výsledku mám velkou radost.“

Video „Vážená paní“ je skvělou podívanou, a tak se nezbývá než těšit na další videa.

Kucharski - https://www.facebook.com/kucharskiband/

Hudební skupina Kucharski vznikla v roce 2018 na popud básníka, výtvarníka a lékaře doktora Kucharského, který pro kapelu píše texty a zároveň se s kapelou zúčastňuje i na tvorbě hudby, přestože v kapele sám aktivně neúčinkuje. Domovské město kapely je Třebíč a velká část členů se již dříve setkala v hudebním tělese Fru Fru.

 

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×