Vyjakomy se vrací s novým singlem

fotka

Nové album skupiny Vyjakomy je na spadnutí a po dlouhých sedmi letech v listopadu vyjde nová nahrávka. První ukázkou je singl Nemůžu si vzpomenout, který tvoří jednu z devíti skladeb, které se na albu s názvem DVA objeví v den vydání 25. listopadu (Indies Scope). Skladba předznamenává směr, kterým se kapela vydala, kdy konečný sound ovlivňují bicí a klávesové syntezátory a beat inspirovaný taneční a elektronickou scénou 90. let minulého století.

poslouchejte ZDE: https://orcd.co/vyjakomysingl

 

 

 

Výrazný podíl na zvuku nahrávky má fakt, že kapela je již delší dobu tvořena pouze dvěma zakládajícími členy, kteří za výrazné podpory producenta Tomáše Neuwertha, prozkoumávají možnosti elektronické hudby v kombinaci s klasickým písničkovým formátem.

Kapela Vyjakomy vznikla roku 2005, má na kontě 3 alba, několik klipů a mnoho odehraných koncertů po celé republice. Momentálně připravují živou podobu alba a chystají křest. „V podstatě jsme desku nahráli u nás ve zkušebně a jelikož jsme v kapele zůstali pouze dva, cítili jsme, že máme omezené výrazové prostředky, ale toto omezení jsme se snažili přetavit ve výhodu. Proto má deska minimalistický nádech. Tomáš Neuwerth pak svým producentským přístupem a feelingem celou tuto myšlenku podpořil a dílo dokončil,“ prozrazuje půlka Vyjakomy Dan Švarc.




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×