Kolektivní Halucinace má natočenou Vteřinu z Reality

fotka

Nový videoklip Vteřina z alba Reality kapely Kolektivní Halucinace má premiéru měsíc před jejich speciálním koncertem. Místo, kde se děly zázraky, bude unikátní zastávkou během letních vystoupení kapely Kolektivní Halucinace. Akce v barokním poutním kostele Navštívení Panny Marie ve Skokách se odehraje 23.7.2022.

 

Umělec: Kolektivní Halucinace
Videoklip Vteřina: https://youtu.be/Bcs54uDSAnI
Koncert: https://www.facebook.com/events/3103913446529828

Album Reality má za sebou více než rok od vydání. Sbírku silných písní nyní připomíná kladenská kapela Kolektivní Halucinace videoklipem na skladbu Vteřina. “Písnička je zamyšlení o naší přítomnosti. Nečekejte, že bude lépe nebo hůře, buďme tady a teď. Existenciální sdělení písně se pro nás ideálně doplňuje s osudy místa, kde budeme hrát. Fenomén Skoků se nedá popsat, musí se zažít. Bývalo zde jedno z nejslavnějších mariánských poutních míst v Čechách, pak vysídlení Němců, rozbourání vesnice, kostel zachráněn, v devadesátkách vykraden. Dnes probíhají ve Skokách záchranné práce a v sezóně koncerty s jedinečnou atmosférou, " říká zpěvák kapely Jakub Mühlfeit.

 

Videoklip animoval Honza Berka a vysvětluje, proč si vybral právě tuto píseň: “Skladba Vteřina ve mně vzbuzuje pocit bezčasí a sentimentu či nostalgie po něčem, co se nedá dobře pojmenovat. Navíc, podle mě, výborně zachycuje problém toku času pouze vpřed, kdy vteřina za vteřinou míjí, a ani jedna jediná se nedá pořádně zachytit, ulovit a uschovat na horší časy. Asi i proto jsem volil techniku absurdní koláže, kterou jsem se snažil znázornit příběh, který skoro neexistuje.”

 

Vydání klipu Vteřina je vlastné pozváním na koncert v kostele Navštívení Panny Marie ve Skokách. Skoky, jsou bývalá vesnice, součást města Žlutice . Do současnosti se zachovaly jen ruiny a pak barokní poutní kostel Navštívení Panny Marie, poškozený četnými loupežemi. O obnovu a oživení tohoto poutního místa se v současnosti stará spolek Pod střechou. Jedním z hlavních hybatelů spolku je Petr Linhart - písničkář a frontman kapely Majerovy brzdové tabulky. ,,Petra jsme pozvali jako kmotra našeho alba Reality na křest na podzim 2021 do Malostranské besedy. A Petr nás pak na oplátku pozval, abychom zahráli ve Skokách," popisuje bubeník Tomáš Příkaský.

 

“Pro nás je důležitá i zatím nejnovější historie tohoto místa,” upřesňuje ke koncertu ve Skokách Jakub, “kdy měď obnovovaných bání kostela lákala zloděje. V roce 2006 vylezli na věž s motorovou pilou a začali řezat, jeden spadl a těžce se zranil. Přežil, ale kvůli jeho pádu zatkli i ostatní nenechavce. Naplňuje se tak text písně Vteřina - V téhle vteřině kdy o něco jde, ztrácíš sám sebe." 

 

https://www.facebook.com/events/3103913446529828

https://www.skoky.eu/fotoalbum/kalendar-udalosti/




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×