Jan Hilar nabízí krautrockovou hymnu (video)

fotka

Nový singl Jana Hilara je krautrockovou hymnou bludné pouti

 

            Nezávislý písničkář a producent Jan Hilar vydává nový singl Konec jehly. Stejně jako v případě melancholického předchůdce Pronásledováni světlem, i v tomto případě Hilar misí znaky několika žánrů (od krautrocku přes noise pop až po shoegaze), aby z této směsi vytvaroval hymnické rockové provolání na téma neo-psychedelické odyssey, polozapomenutého včerejška, pomíjivého dneška a nejistého zítřka.

 

Umělec: Jan Hilar:

Skladba: Konec jehly

Multilink: https://orcd.co/hilar2

 

 

Připravované EP, ze kterého pochází i singl Konec Jehly, vzniklo ve spolupráci s Tomášem Neuwerthem (Kittchen, Umakart, Kafka band, Tata Bojs), který si vzal na starost i finální mix. K nahrávání Hilar znovu přizval bubeníka a producenta Martina “Marcyna” Hampela (Moře dní). Masteringu se ujal Dan Václavek. 

 

            Hilarův hlas, zahalený do ozvěn, proráží opakující se nekonečné vlny burácejících zkreslených varhan a samplů, podpořených neúnavným, až motorickým tempem hlasitého virblu, aby podal svědectví o tom, že putování bez cíle nemusí nutně postrádat směr. “Konec jehly vznikl v době neúnavného cestování. Při jízdách autem mi v rádiu chyběla melodie, vyjádření opojné uklidňující pravidelnosti dálnice a zvuku motoru - pocitu ustrnutí na místě, zatímco vše ostatní uhání kolem. Konec Jehly je pokusem o záznam pocitů a nálad, které jsem získal během dlouhých cest - je to soundtrack mých roadtripů.” vysvětluje Jan Hilar.

 

Bio Jan Hilar

           

            Jan Hilar je nezávislý český zpěvák, multiinstrumentalista, písničkář a producent z Ostravy. S Tomášem Neuwerthem, vydavatelstvím Indies Scope, a místními hudebníky, v čele s producentem Martinem “Marcynem” Hampelem (Places) rozvíjí odkaz Vladimíra Mišíka, Michala Prokopa, stejně jako odkaz Priessnitz, nebo odkaz Ivana Krále. Jde o písně s motorickým beatem inklinujícím ke Krautrocku, s výraznými klávesami a plochami synthů - dědictvím po inovativních osmdesátkách, a své místo tady mají i kytary - od westernových dvanáctistrunných doprovodů po post-rockové sóla. Texty jsou pak kaleidoskopem lidských vztahů i podivných malých událostí na okraji lidského vnímání, umně zasazených do prostředí předělu města a přírody.

 

Jan Hilar vydává svůj druhý singl Konec jehly 10. 6. 2022 na streamovacích službách pod labelem Indies Scope.

 

Facebook: https://www.facebook.com/JANHILAR/

Instagram: https://www.instagram.com/jan_hilar/

 

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×