Matěj Metoděj Štrunc - Aby nás pánbůh miloval (video)

fotka

Matěj Metoděj Štrunc natočl nové album Lidověk a z tohoto alba je také píseň i videoklip Aby nás pánbůh miloval. Matěj přibližuje svůj záměr: "Každý za sebou v životě máme různý příběh a všichni na světě bez ohledu na vyznání víry, rozdílnosti genderu, barvě pleti, nebo povaze člověka máme vlastně jedno hlavní přání. Tím je "aby nás pánbůh miloval". Není to pro mě osobně podpora křesťanství, či jiného náboženství. Myslím, že na místo slova "bůh" si tam každý dle své potřeby může dosadit to v co on sám věří. Když naši myšlenku hodně zjednoduším. Všichni na světě si přece přejeme, abychom byli milováni. To je pro mě hlavní myšlenka tohoto klipu se kterou jsme celý koncept vymýšleli."

 

Nahrávka Lidověk je prvním sólovým albem herce a hudebníka Matěje Metoděje Štrunce. Za přítomnosti cimbálu, houslí a dalších akustických nástrojů se Matěj prodírá lidovou písní spolu se syntezátory, bicími, elektronickou a moderním zvukem. Tradiční písně, na které dohlížel v producentské roli populární zpěvák Thom Artway, se na novince Lidověk zrcadlí v nové podobě a s novým nádechem.

 

Herec, zpěvák a multiinstrumentalista Matěj Metoděj Štrunc, který pochází z hudební rodiny, měl k lidovým písním vždy blízko. „Vybral jsem písně, které si pamatuju, že mi zpívala jako malému babička z Rožnova pod Radhoštěm, nebo lidovky, na jejichž kouzlo jsem narazil až třeba při cimbálkových večírcích při studiu na konzervatoři,“ komentuje výběr písní pro své první sólové album Matěj. Hned při přípravě nahrávání se pustil do výrazných úprav, které se zrcadlí i v názvu alba. „Chtěl jsem, aby lidi věděli, že na nahrávce jsou lidové písně, ale že nebudou takové, jak je všichni znají,“ vysvětluje Matěj název alba Lidověk. Také dodává: “Ty písně už za sebou mají nějaký svůj odžitý “věk”. Zároveň je ještě nějaký ten život čeká a my jsme se tímto projektem pokusili vdechnout jim nový dech a obléknout je do nového kabátu.“




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×