Boj s démony Jana Fice

fotka

O strachu, utíkání, ale i boji s démony tváří v tvář je nový dušičkově laděný videoklip Jana Fice. Video vzniklo k písni Potom, která je titulní skladbou alba z loňského září. Bluesrocková hypnotická píseň se proplétá temnou podzimní krajinou ve které Jan Fic bojuje svůj zápas s podvědomím.

 

 

Jan Fic, který je proslulý i svou výrobou originálních kytar Red Bird Instrument, zveřejnil už třetí video z alba Potom. Tentokrát ale nechal stranou komediální vizualizaci předchozích audiovizuálních děl. „Naším záměrem bylo vytvořit k albu paralelní linku, která doplní nebo rozšíří význam písní, ale zároveň bude nositelem vlastního příběhu. Podaří-li se nám sehnat potřebné prostředky, vzniknou ještě dva videoklipy, které stávající Potom doplní a uzavřou. Ale nechci předbíhat nebo slibovat.“, uvedl Fic.  

Klip (ve své nezávislé produkci Malhorn) natočil Radovan Kramář (se kterým Jan Fic spolupracuje dlouhodobě jak na hudebním poli, tak v rámci jeho značky hudebních nástrojů Red Bird Instruments) spolu s Lukášem Vídeňským (kamera a střih) a Vojtěchem Buchtou (počítačová animace). Klip je vnitřně inspirován americkými horrorovými filmy 70. a 80. let i Dantovou Božskou komedií.        

 

JAN FIC

Jan Fic (nar. 1990) pochází z Rybníků na Znojemsku, ale od maturity žije v Brně. Ve třinácti letech propadl kouzlu blues a o pár let později začal experimentovat s výrobou vlastních bluesových hudebních nástrojů. Dnes má vlastní značku ručně vyráběných kytar a drnkacích nástrojů (Red Bird Instruments). V letech 2011-2019 vedl brněnskou bluesovou kapelu The Weathermakers, kterou dovedl např. do finále mezinárodní soutěže Blues Aperitiv nebo celostátního finále Porty. Stojí také za vznikem recesistické ultratrampské kapely The Honzíci. V roce 2018 vydal sólový debut Město, který se setkal s velmi pozitivním ohlasem u posluchačů i odborné veřejnosti. Nově je držitelem ceny Za krásu slova, kterou každoročně uděluje rádio Proglas.




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×