Kapela Květy s herečkou Elizavetou Maximovou připravila ekologický videoklip

fotka

 Chovejme se k planetě, zvířatům i sobě lépe, vzkazuje kapela Květy v klipu Do tmy

Kapela Květy, jejíž nové album Květy Květy získalo nominace v hudebních cenách Vinyla i Apollo, se spojila s herečkou Elizavetou Maximovou. Výsledkem této spolupráce je videoklip ke skladbě Do tmy. Píseň o bortícím se vztahu díky autentickému výkonu herečky i záběrům destrukce životního prostředí dostala nový význam. Je především apelem za to, aby se lidé k planetě, zvířatům i sobě navzájem chovali lépe.

 

Ve skladbě Do tmy se zpívá o tom, že se tou největší rychlostí řítíme do tmy a nikdo neví, co bude dál. „Písnička je o bortícím se vztahu. A záleží na tom, co má kdo na srdci víc. Jestli vztah milenců, přátel nebo vztah k ekologii. Na tu poslední verzi jsme mysleli, když jsme točili klip,“ říká autor hudby a textu Martin E. Kyšperský, který se společně s Janem Fuksou podílel rovněž na natáčení videoklipu.

 

 

Autoři videoklipu pracovali se záběry od organizací Nesehnutí a Greenpeace, které dokumentují to nejhorší, co lidé dělají přírodě a zvířatům. Květy v něm hrají koncert v zavřeném kině s prázdnými sedačkami, klíčovou postavou dění je ale herečka Elizaveta Maximová. „Chtěli jsme mít ve videu někoho, kdo by byl svědek toho všeho. Elizavetina tvář hypnotizuje kameru a diváka. Během natáčení jsem jí říkal různé věci, od příjemných po nesnesitelné. V záběru je vidět její úsměv i autentická slza, která se jí najednou objevila na tváři. Jestli je možné klipem posunout někoho, aby se choval k planetě lépe, tak bych si přál takhle na někoho působit,“ dovává Kyšperský.

 

Album Květy Květy, které vyšlo 17. listopadu, je především intimní vztahová deska. Pojednává o touze a izolaci, která začala dávno předtím než korona. Už v říjnu hudebníci představili první videoklip ke skladbě Robot. Paralelně s jeho uvedením vyšel i singl Do tmy, který se nyní konečně dočkal své vizuální podoby. „Text nemusí vyznívat jen negativně. Nemít jistotu někdy může být i dobrodružné. Písně na novém albu jsou také o tom, jak se snažím se nebát. A taky o tom, že jediné, co má váhu, jsou mezilidské vztahy,“ uzavírá Kyšperský.




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×