Novou kapelu Krajina Ró založil Michal Němec (video)

fotka

Hotel Blázen ve videoklipu představila Krajina Ró, kapelu založil Michal Němec z Jablkoně

Michal Němec se spojil s The Bladderstones a Annou Břenkovou, debut Krajiny Ró vyjde v říjnu

Svou identitu po tajemném jarním vstupu na hudební scénu odhalila Krajina Ró. Vznik kapely inicioval kapelník legendární skupiny Jablkoň Michal Němec a mezi jeho spoluhráči nechybí ani o čtyři desítky let mladší kytarový talent Tomáš Frolík a zpěvačka Anna Břenková. Součástí kapely složené z pěti výrazných osobností jsou dále zkušení hráči Michael Nosek na bicí a Johnny Judl Jr. na baskytaru. Kompletní pětice se objevila ve videoklipu k titulní skladbě Hotel Blázen z nadcházející debutové desky Krajiny Ró, která vyjde za měsíc u Indies Scope.

Videoklip k pilotnímu singlu natáčeli herci, hudebníci a filmaři Matěj Vejdělek a Ondřej Mataj, klíčovou úlohu v něm ztvárnili tanečnice a choreografka Nikol Fryšová a herec Jáchym Kučera. Nahrávalo se ve starobylých prostorách sklepního baru Café Club Míšeňská na Malé Straně v Praze. „Hotel Blázen všechno řeší, podobá se lázním, Hotel Blázen už se těší, až se zase zblázním – refrén titulní písně z naší desky je v této době dost možná i vaším refrénem,“ říká zpěvačka a herečka Anna Břenková.

Videoklip Hotel Blázen: https://youtu.be/7-DNH3xFX3M

„Hotel Blázen je jedním z mála hotelů, na který nedolehly problémy s návštěvností, přesto má díky své bezedné kapacitě připravený pokoj pro každého. Někteří hosté jsou už stálými zákazníky, jiní přicházejí a zase odcházejí. Z těch nestálých se pak mnozí vrátí, ale jsou i takoví, které v Hotelu Blázen už nikdy nikdo neuvidí. Hrdina našeho příběhu se rozhodl zbláznit, ale nakonec jen tak pobyl, poseděl a zase šel dál,“ dodává Michal Němec, který se v Krajině Ró snaží zůstat spíše v pozadí. „Nechci kapele kazit věkový průměr,“ říká ostřílený hudebník z Jablkoně okouzlený kytarovým uměním Tomáše Frolíka. Tento sedmadvacetiletý kytarista na sebe už dříve upozornil jako frontman The Bladderstones nebo v kapelách Livin Free a kapele Sabiny Křovákové. Kromě konzervatoře sbíral zkušenosti i u respektovaných hráčů Robbena Forda a Marcuse Millera.

Starým známým je pro Němce baskytarista z Jablkoně Johnny Judl Jr., který kromě The Bladderstones působí i v The Plastic People of Universe, ale též Michael Nosek, jenž vedle The Bladderstones je rovněž součástí kapel The Odd Gifts, Sabina Křováková, Livin Free nebo Mário Bihári & Bachtale Apsa a kromě hry na bicí se zabývá i komponováním pro svou vlastní kapelu Personal Highway. První společnou hudební zkušenost má Němec naopak se svou neteří Annou Břenkovou, která příležitostně vystupuje také s kapelami Paprsky inženýra Garina, Cermaque nebo The Shifty Grifts a působí i v projektu Loutky v nemocnici.

Debutové album Hotel Blázen vznikalo ve studiu Jámor pod dohledem zvukového mistra Ondřeje Ježka,  obsahuje 11 písniček a vyjde 23. října u vydavatelství Indies Scope. Pro desku je typický zvuk elektrických kytar plný efektů, melodických nápadů i nových riffů a spolehlivá rytmika. Dva barevně i dynamicky tvárné hlasy dodávají písničkám třetí rozměr prožitku a výjimečnosti. Výsledkem není folk ani bluesrock. „S trochou velké nadsázky bychom naši hudbu mohli označit třeba za light rock foxtrot,“ uzavírá Němec.

Další informace

WWW: https://krajinaro.cz/

Streaming multilink: http://bit.ly/hotelblazen

Facebook: https://www.facebook.com/krajinaro

Presskit: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1u3Cj8Neh8FMdYi5CV4lO_cpG_HaIIHmK

Label: Indies Scope, Přemysl Štěpánek, indies@indies.eu

Média: Zdeněk Neusar, zdenek@bumbumsatori.org,  tel.: 604 480 710

Booking: Lucie Redlová, lucie@bumbumsatori.org, tel. 608 831 827




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×