MYDY mají nové EP

fotka

V obýváku všichni ruce nahoru! Kapela MYDY vydává karanténní EP coverů vlastních písní

Jak kompenzovat fanouškům zrušené koncerty a zůstat aktivní v době, která tomu nenasvědčuje? Pražská kapela MYDY strávila část jarní karantény ve studiu, kde pracovala na staronovém materiálu v jiném kabátu. „Původně šlo o koncept živých videí na náš YouTube kanál. Pak nás ale napadlo, že by bylo super, kdyby lidi mohli songy poslouchat i na digitálních platformách, kdykoliv se jim zachce,“ vysvětluje klávesista a skladatel Nèro Scartch. Pětice nově nahraných skladeb z dosavadní tvorby MYDY tak, jak je neznáte, nyní na streamovacích službách vychází jako oživlé EP COVID SESSIONS: LIVE IN QUARANTINE.

 

Když se v březnu všech šest členů kapely MYDY sešlo ve zkušebně, nevěděli, že začínají pomaličku pracovat na netradiční nahrávce. Nápad vznikal za pochodu. „Během karantény nezbývalo moc věcí, co jsme mohli dělat. Pak nás napadlo dát konečně dohromady akustickou verzi singlu NUMBERS. Udělali jsme hrubé obrysy, sešli ve zkušebně a živě to na pár mikrofonů nahráli,“ vzpomíná Nèro Scartch. Hymna o světě poháněném čísly a nesmyslnými ukazateli NUMBERS, ke kterému loni vznikl i videoklip v nechvalně známém Discolandu Sylvie, se tak v nové akustické verzi stala první vlaštovkou karanténních aktivit MYDY.

 

 

„Chtěli jsme kreativně využít čas, ale hlavně zůstat v kontaktu s našimi fanoušky. A taky mezi sebou, abychom si nechyběli,“ říká zpěvačka Žofie Dařbujánová. Na kapelním YouTube kanále se tak od března do května postupně objevovaly originální předělávky skladeb NUMBERS, FIRE, THEY WON'T BEAT US a I‘M OUT. Nakonec je doplnil ještě rozvášněný cover staršího hitu FREEDOM, vše se ve studiu nechalo přemasterovat a dohromady dalo vzniknout live EP nahrávce COVID SESSIONS: LIVE IN QUARANTINE. Novinka posouvá původní skladby do úplně jiných směrů od osmdesátkového synthpopu přes country až po rock’n’roll.

 

Zatímco poslední dvě řadová alba MYDY stavěla na pompézní produkci, neonových barevných vizuálech nebo sborových refrénech, na karanténním EP kapela ke svým písním přistupuje z opačné strany. „Tentokrát jsme chtěli, aby to bylo trochu syrovější a podpořilo myšlenku, že si šest odloučených kamarádů prostě přišlo po dlouhé době zahrát,“ dodává Nèro. Šestnáctiminutový výsledek karanténního setkávání MYDY si můžete už nyní poslechnout na Spotify, Apple Music a dalších digitálních platformách.

 

Po karanténních kratochvílích se nyní zakládající členové MYDY, tedy Žofie Dařbujánová, Mikuláš Pejcha, Nèro Scartch a Johnny D. soustředí na novou tvorbou. V létě si zároveň zahráli například na festivalech Rock for Churchill a Funkin’ Turnov. „Když jsme se na stage vrátili, bylo tak strašně krásné si zase po dlouhé době uvědomit, jak moc opravdu milujeme to, co děláme. Ke štěstí mi ten den úplně stačilo si třeba jen stoupnout na mokrou zem v šatně, kde jsem se převlíkala, a slyšet při tom dusot zvukovky od vedle,“ líčí Žofie.




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×