Jan Fic je z podvedené generace (VIDEO)

fotka

Vyrostli jste v době změny politického režimu, rozdělení státu, na přelomu století a tisíciletí, v době technologické revoluce a najednou je tu zcela jiná doba? Nový singl a videoklip písničkáře a bluesmana Jana Fice se jmenuje Podvedená generace a vystihuje náladu lidí narozených před rokem 1990. Nahrávku produkoval Martin E. Kyšperský.

Jan Fic v novém singlu zachycuje pocity lidí, kteří musí čelit úplně jiným výzvám a žít v jiném světě, než na jaký byli připravováni. Na bluesových základech vystavěnou pohodovou folkrockovou skladbu doplňuje i video koláž sestavená z momentek z mobilních telefonů od členů kapely a přátel. O režii a střih se postaral Radovan Kramář. 

Multilink singlu: https://bit.ly/ficsingle

V září tohoto roku Fic plánuje vydání své druhé sólové desky s názvem Potom, která tematicky volně navazuje na debut Město. Vypráví příběh o hledání svého místa v životě a touze nevzdávat se, i přes všechny těžkosti a prohry. Album, které produkoval Martin E. Kyšperský (Květy), bylo nahráno ve zvláštní atmosféře celostátní karantény, vyhlášené kvůli pandemii nemoci Covid-19, v březnu a dubnu 2020, kdy každý člen kapely nahrával ve své domácí izolaci, a během nahrávání se tedy nikdo s nikým nepotkal. Výsledkem je příběhové album s neméně zvláštní atmosférou a energií. V současné době probíhá na internetu crowdfundingová kampaň na podporu vydání desky, kterou lze podpořit do 23.7. 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×