Video Cermaque

fotka

První ukázka z chystaného EP Cermaque "Zastávka v čase", které vyjde 31. 12. 2019 u Indies Scope. Kapelní trio, které se v posledním roce uskupilo kolem písničkáře Jakuba Čermáka, vypouští píseň s videem nahraným živě ve studiu Aluna. 

"Ta písnička mívá naživo velkou rezonanci, účastníci koncertů si pak o ní často chtějí povídat, podtrhnout ji," vysvětluje Jakub Čermák, proč si pro singl vybrali zrovna Gamebook. "Ústřední motiv textu - 'už dlouho nejsme na svym místě' - zřejmě odpovídá životnímu pocitu mnohých z mojí generace. Hodně lidí se necítí být na svém místě - ve vztazích, v zaměstnáních, která často bývají buď bezhodnotová nebo podhodnocená, v soutěživé společnosti, která trochu rezignuje na principy jako soucit, spolupráce, laskavost. Já se to snažím v písni povzbudivě narovnat tím druhým veršem - 'už dlouho nejsme na svym místě / ale jiný není'. 

Každý z nás je obyvatelem právě svého těla, své mysli a jako takový svým každodenním jednáním a vůlí i strůjcem svého světa." Slovenský bubeník Martin Barinec v této skladbě výjimečně přesedl k sólové kytaře, violu a doprovodný zpěv nahrála Julie Goetzová, o zvuk se postaral Kamil Danda, kameru ovládal Lukáš Ballý a klip postříhal autor písně.




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×