Dirty - františek lekeš - Metropolis

fotka

CD NIL DIRTY (s velmi hezkým přebalem) přichází s kytarovým rockem, místy docela ostrým, vypjatým, s výbornou zpěvačkou Hankou Kosnovskou, kterou považuji za nejlepší, co jsem v posledních letech slyšel. Až na pasáže, kdy začne s nepochopitelně rozmázlým stylem zpěvu, hned úvod Follow Me a zvláště druhá Have A Feeling… tyhle okamžiky nepatří k těm nejšťastnějším, zpěvačce nejvíce sluší rocková přímočarost, civilnost a drsnost, jichž je na desce naštěstí většina. Zpěvačka umí skladby výtečně gradovat, pohrávat si s tématy. Písničky kapely stojí na dobrých nápadech, výtečných schopnostech muzikantů, poslouchat např. rytmiku je zážitek, kytary taktéž bez výhrad. Vše hraje, jak má, požitek z hudby! Hudebně jde o přímočarý, ostřejší rock, tu a tam i s metalovými prvky, působícím velmi propracovaným dojmem, i když jinak nepříliš složitým, s velmi umnými aranžemi. Texty si dodala zpěvačka sama, pod hudbou je podepsána kapela jako celek. Zvláště je nutno ocenit Hančinu angličtinu, to se v tuzemsku často neslyší…

Ze skladeb se mi mimořádně líbí My Lonely Friend, s atmosférou, výtečná po všech stránkách. Hned následující Vicious Circle; My Head, kterou pasuji na nejlepší na desce.

Přiznám se, že kapela v této podobě je pro mě velmi příjemným překvapením, zajímavé bude sledovat její další osudy, mají je ve svých rukou, byla by věčná škoda tento velký potenciál promarnit.

Hodnocení: 4.5*

františek lekeš

http://www.metropolislive.cz/detail/5833/




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×