Lovu Zdar - Bročák - Chilyruch.cz


obal alba

Nuck Chorris Gang

Lovu zdar
Available on
CD € 10.28
MP3 € 4.00
FLAC+mp3 € 6.03

will be available in english soon... Czech translation follows

Dostalo se mi k poslechu nové CD od brněnské party Nuck Chorris Gang s názvem "Lovu zdar!" Poté co jsem si vyslechl jejich živé vystoupení na festivalu Eurion 2009 (viz karatistické obleky) ve Smržovce, jsem byl natěšený jak bude znít jejich studiová nahrávka...

Stylově je tahle grupa opravdu těžko zařaditelná, je to trochu rap, trochu možná hip-hop   a jindy zase rocknroll nebo jazz. Pokud to mám k něčemu přirovnat pak mě napadají třeba   pražští Prago Union nebo "hovádka z Valmezu" Elektrick Mann ale nic z toho není úplně   přesně sednoucí přiblížení.
Na nové placce je jedenáct písní s krátkou stopáží, celé album má jen něco přes 35   minut,což beru jako výhodu, protože vás to nestihne nudit.
Textově je to trochu o životě, jeho deziluzi a občas bezvýchodnosti. Písně jsou občas   vážnější a občas obsahující nadhled a humorné podání i sebeironii nebo je tam zamyšlení  nad současným stavem světa a společnosti.
Zpěvák převážně rapuje ale občas i zpívá a tak je to opravdu pestrá záležitost. Líbí se mi   i retro vsuvky hned v první písni "Být či nebýt" které vás navedou na atmosféru pozdních  let šedesátých nebo švih písně "Bloky".
To v "Nejlepší písničce" je zase zpívaná reklama, která nás v životě dohání už doslova na   každém kroku a nemáme před ní možnost úniku.
Dobrý je i "Otesánek" kde si zase vzali na paškál dnešní propagovanou nenažranost a  spotřebu, jako jeden z nejvyšších cílů našich životů. "Jen jeden krok zpět,sežerem tenhle  svět...když ne teď, tak za pár let!" mi přijde jako opravdu trefný a současný text k  současnosti. K tomu vyhrávají sóla rockově laděných kytar ve svižném tempu a to vše k sobě  sedí jako ona pověstná prdel na hrnec.
V další písni "Raper" je zase zpověď dnešního rapera s retro klávesami,popisuje to co čeká  každou hvězdu šou-biznysu a co si o sobě myslí v té "New era".
V "Negativu" opět zazní retro-kejtra za opravdu rychlého sázení negativního textu a  frustrace ze života, který nakonec končí špatně "Sám sebe trhám...tělo jako důkaz" "Chci  ještě více bolesti od svého těla!"
"Mlýnek" zase zpomaluje předchozí zběsilé tempo a popisuje nutnost mluvit a mít to v  popisu práce až vás nakonec každý začne nenávidět a přestává poslouchat, ale vše to jede  pořád do kola a nikdy se to nezastaví až nakonec člověk začíná nenávidět sám sebe. "Já  musim mluvit,mluvit, já musim mluvit!"
"Get what you want" je opět v duchu hardrockově-rapového retra a nese se v houpavém rytmu  a donutí vás se houpat s ní. Příjemně poslouchatelná věc.
A na závěr následuje krátká a pomalejší instrumentální věc "Někdy někde", což je dobrá  koncovka za tímhle vydařeným albem.
Zmínit se s pochvalou musím i o zpracování paper-backového obalu s ručně malovanými  zvířátky Nuck Choris Gangu, které si vyjeli na lov lidí do lesa, ve městě s nimi chodí na  vodítku, kupují si u řezníka lidské maso a bydlí v jejich domech. Dobrá práce!
 
Díky za doručené CD Přemyslu Štěpánkovi a labelu Indies Scope Records a těším se na další  jejich živé vystoupení, které opravdu stojí za to vidět a slyšet!
 


Bročák

 

http://chilyruch.cz/view.php?cisloclanku=2011100015


Back
SHOPPING
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×