obal alba

Amulet

Marek Wolf a Ajdži Sabo

Vlastní náklad / 2022
Žánry: rock, pop
3413001
CD 269 Kč

O ALBU

Mnohí poznajú Igora "Ajdžiho" Saba ako sidemana - bubeníka a perkusionistu, pôsobiaceho naprieč žánrami slovenskej a českej hudobnej scény. Málokto ho zažil v role speváka a frontmana. Práve v tejto nezvyčajnej polohe sa Ajdži Sabo predstavuje na albume Amulet v hudobnej produkcii gitaristu a skladateľa Mareka Wolfa, taktiež multižánrového hudobníka, známeho najmä v súvislosti s pôsobením na slovenskej a českej bluesovej scéne spolu s Erichom Bobošom Procházkom alebo v alternatívnom projekte s Petrom Cmorikom (K výškam). Obaja hudobníci podľa vlastných slov pristupovali k nahrávke ako k svojmu talizmanu veriac, že prinesie šťastie aj všetkým ostatným ľuďom, ktorí sa nechajú pohltiť magickým svetom hudby a slov tohto jedinečného hudobného počinu. 

Ajdži Sabo patrí k dlhodobo najvyhľadávanejším slovenským hráčom na bicie nástroje a perkusie, ktorého multižánrové hudobné pôsobenie doteraz obsiahlo spolupráce na poli popu (Richard Müller, Pavol Habera, Jana Kirschner; Sima Martausová...), blues (Erich "Boboš" Procházka), jazzu (Adriena Bartošová), alternatívy (projekt Hrana, Andrej Šeban) aj world music (Banda).

Marek Wolf počas uplynulých siedmich rokov nahral v duu s česko-slovenskou bluesovou legendou Erichom "Bobošom" Procházkom štyri bluesovo progresívne albumy a na konte má aj zaujímavý alternatívny album K výškam... s Petrom Cmorikom, na ktorom sa podieľal aj Sabo. "Ajdžiho som pôvodne oslovil na nahrávanie albumu K výškam..., najmä pre jeho rytmickú rafinovanosť a zvukovú farebnosť, čo sa potvrdilo už pri skúšaní jednotlivých skladieb pred štúdiovými frekvenciami. Spomenul som si aj na jeho spevácke výkony pri živom prevedení hudby Mareka Brezovského (projekt Hrana), najmä pri piesni Llano Estacado. Ajdžiho hlas je mierne zastretý a z jeho falzetu som bol unesený," hovorí gitarista a skladateľ.

"Premýšľal som teda, kde by sa všetky tieto jeho kvality mohli uplatniť naraz v nejakej mojej skladbe. Voľba padla na lyrickú pieseň Si ako rieka, ktorej ústredná téma o večnom plynutí všetkého, neúnavnej interakcii, ambíciách ako hybnej sile pokroku a ľudskej túžbe neustále napredovať, je personifikovaná do média rieky. Obaja inklinujeme k umeleckejšiemu poňatiu hudby a Ajdži ma tu nielen doprevádza na bicích a perkusiách, ale aj spieva," dodal Wolf. Nahrávka vznikla v bratislavskom štúdiu ARS, zvuku a klávesových nástrojov sa zhostil Dušan Ratica

Rok vydání 2022


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Rock | Pop

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×