obal alba

V erbu lva (2CD)

Lucrezia Borgia

Vlastní náklad / 2022
Žánry: folkrock
LB21
CD 399 Kč

O ALBU

Nechte se vtáhnout do daleké výpravy s chrabrým Bruncvíkem, na jeho pouti světem, aby získal lepší znak pro naší zem. S kouzelným mečem (který dostal od krále Olibriuse, který na požádání srazí všem nepřátelům hlavy. Meč se po Bruncvíkově smrti ztratil, podle některých verzí je zazděn v mostním pilíři, podle jiných byl hozen do Vltavy, další legendy jej spojují s blanickými rytíři tím, že se objeví, až bude Čechům nejhůře - jak by řekl Cimrman, ale jak poznat, že už to nastalo) bojuje proti obludám a příšerám, když zabije strašného draka, získá silného spojence v podobě lva a tak se lev dostane i do znaku erbu. Tolik zhruba opakování z Jiráska.
A jak se s tímto tématem poprala Macečkova Lucrezia Borgia? Víc než výborně. Na více jak 120ti minutách vám nabízí nejen výborné melodie, tu tesknou baladu – Když zemřel kníže Žibřid, aby následně až hard rockový rytmus vyprávěl o Strážci duší…Muzika je opravdu výborná a nenudí ani na tak dlouhé stopáži. Výborné jsou i principálovy (Tonda Maceček) texty. Nedochází ke klišovitému veršování, prázdná slova o ničem…, texty mají obsah a nutí vás pozorně poslouchat. Celé 2 album je pojaté jako příběh, do kterého vtipně a zajímavě vstupuje vnuk a děda, který mu vlastně celý příběh nejen vypráví, ale nás i provede.
A kdo postavám propůjčil hlasy? V roli Bruncvíka si zazpívá Jiří Zonyga. Milan Schelinger, Zdeněk Kluka (Progres 2), Roman Dostál (Oboroh) a Kamil Tomek se podělili o role protivníků, s nimiž se chrabrý Bruncvík, během svých dobrodružství, vypořádává. Vypravěčem příběhu, v roli kmeta, je znojemský divadelník Antonín Míček, jeho vnuka namluvil Ondřej Svoboda. Opět zahostovala i spousta muzikantů. Zdeněk Mařík na baskytary, Mirek Kratochvíl - trubka, Karel Kratochvíl, Aleš Chmelík, Martina Boudná, Marie Kotasová… netřeba nic komentovat a rozebírat.
Album nenudí, ba naopak, máte chuť si ho stejně jako dobrý příběh poslechnout ještě jednou. Nese se v duchu folk/rocku, místy až středověké hudby a některé pasáže mohou hraničit až s heavy metalem, i díky tomu je album velice pestré a sedne do obsahu textu.
Za zmínku stojí i přebohatý mnoha stránkový booklet, kterými je ostatně Lucrezia známá. Ilustrace, fotky, texty… všechny informace, které potřebujete, tam najdete.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Folkrock

obal alba

Traband

Domasa
Dostupné varianty
MP3 99 Kč
CD limit. ed. 299 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Koňaboj

Zdálo sa ně, zdálo...
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Tomáš Kočko & Orchestr

Godula
Dostupné varianty
CD 179 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Traband

Neslýchané (CD+DVD)
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Jarret

Za hrany
Dostupné varianty
CD 179 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Lucie Redlová

Křižovatka
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×