obal alba

Jagár

Jagár

Vlastní náklad / 2016
Žánry: folklor
CD12037
CD 199 Kč

O ALBU

Dnes již Folklorní soubor Jagár z Havířova byl založen v roce 2007, tehdy ještě jako samostatná cimbálová muzika. Většina členů muziky se folkloru věnovala od mládí v dětském folklorním souboru Vonička z Havířova. I přes pevné regionální základy v Lašsku a Těšínském Slezsku se muzika rozhodla hrát především písně, které jí baví a naplňují. Z tohoto důvodu je v jejím repertoáru zastoupena široká oblast pokrývající většinu regionů na Moravě, Slovensku, ale i Maďarsku, nebo Rumunsku. V roce 2016 cimbálová muzika Jagár natočila stejnojmenné album, ve kterém svůj profil směřuje k písním vojenským, o lásce a pijáckým. Tento fakt vyplývá z jejího ryze mužského až deseti členného obsazení.

V té době se občasná spolupráce se zpěvačkami a tanečníky začala formovat v konkrétní podobu, což dalo za vznik Folklornímu souboru Jagár na začátku roku 2017. Těžištěm pro tvorbu prvního celovečerního pořadu se staly oblasti, které obepínají Beskydy a především Západní Slovensko. Stejně jako tvorba muzikantů i tvorba tanečních pořadů, není a nebude pevně definována hranicemi regionu, ale snahou o to bavit folklórem sebe a především diváka.

Jagár je každoročním organizátorem setkání muzik a nadšenců pro folklor s názvem Folklorní (NE)ples, účastníkem mnoha festivalů a slavností, ale skvělým společníkem během Vaší svatby, oslavy a jiných příležitostí.



MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Folklor

obal alba

Antologie moravské lidové hudby

Antologie CD 4 - Valašsko, Lašsko, Zlínsko
Dostupné varianty
CD 224 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Musica Folklorica

Spal bych, spal bych, žena mi nedá
Dostupné varianty
CD 269 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Musica Folklorica

Ej, ženy, ženy, poradteže mi
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Cimbálová muzika Vlasty Grycové a Vlasta Grycová

Vlasta Grycová - O lásce
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×