obal alba

Dneska se vyčasilo

Ventolin

Vlastní náklad / 2021
Žánry: electronic, pop
VEN02
CD 289 Kč
LP 599 Kč
dočasně nedostupné

O ALBU

Čtyři roky po vydání průlomového alba Vitajte David Doubek alias Ventolin vydává své třetí řadové album. Ve srovnání s jeho předchozí deskou je Dneska se vyčasilo hudebně pestřejší a tematicky komornější, nechybí na něm popové milostné písně, veselé i tísnivější sci-fi scény, ani situační absurdita. Název desky vyjadřuje pocit, který má člověk, než se vypraví ven. „Taky by to mohl být název melancholické milostné povídky od Bunina nebo strašidelného příběhu od Landolfiho, ale mohlo by to být i sci-fi,“ říká Ventolin. „Pandemie s (mým) hudebním světem otřásla. Ale osobně mi přinesla, připomněla a taky ukázala přírodu, ze které vyrůstáme a do které patříme, která dává a taky bere. Která je komorním světem vztahů i horizontem, na který se díváme. Deska Dneska se vyčasilo je odrazem tohoto objevu,“ dodává. 

Během příprav alba vzal hudebník do hry celou rodinu a jeho žena Klára Doubková účinkovala i v nedávno zveřejněném klipu k singlu Mech – příběhu o zvířatech, lidech, proměnách skrze bytí spolu v přírodě a o hudbě jako pohonné hmotě transcendence na dece. Minulé album Vitajte (2017) pro Ventolina znamenalo zlom. Vyzkoušel si na něm písničkovou formu a vytvořil pódiovou show, která dobře komunikovala s publikem, videoklip Disco Science má téměř 2 miliony zhlédnutí. To všechno mu přineslo mnoho nových fanoušků, dva a půl roku téměř nepřetržitého turné, úspěch, sebejistotu, ale také zvýšenou publicitu a stoupající pocit odcizení. A pak přišla pandemie. „Obláček, na kterém jsem stál, se najednou rozplynul,“ uzavírá Ventolin, jenž se na nové desce soustředí spíše na to pozitivní, co do jeho života pandemie nakonec přinesla.

Album Dneska se vyčasilo obsahuje devět skladeb a vychází u Bumbum Satori. Na desce hostují Klára Doubková (zpěv) ve dvou písních (Mech, Kapesník), Prokop Holoubek (klávesy, bicí, perkuse a produkce alba) ve skladbách Mech, Posun času, Karate a Tomáš Kelar (akustické bicí) v písničkách Mech, Karate, Walk, Dreams. Bicí v Sono centru nahrál Jiří Topol Novotný, mastering ve studiu jáMOR měl na starosti Ondřej Ježek.

Písně:

1. Posun času 03:47

2. Mech 03:15

3. Walk 05:29

4. Obzor 03:10

5. Kapesník 03:11

6. Karate 05:44

7. Čidlo 02:46

8. Dreams 04:14

9. Výmol 03:15

Hudbu a slova složil: Ventolin / David Doubek

Hosté: Klára Doubková - zpěv, dramaturgická spolupráce, Tomáš Kelar - bicí, Prokop Holoubek - klávesy, bicí, perkuse, smích

Nahráno ve studiu Zase jsem to předělal, studiu Luka a v Sono centru

Bicí nahrál Jiří Topol Novotný v Sono centru

Mixoval a nahrál: David Doubek ve studiu Zase jsem to předělal

Mastroval: Ondřej Ježek ve studiu jáMOR

Design obalu: The Rodina

Producent: Ventolin & Prokop Holoubek

©+℗ Bumbum Satori & Ventolin 2021


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Electronic | Pop

obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Big Blue Ball

Big Blue Ball
Dostupné varianty
CD 379 Kč
obal alba

Jaryn Janek

Ty lidi
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Luno

Zeroth
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
LP 299 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Psychedelic Morning

Cigareta ve dvou
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×