obal alba

Beze jména

Kucharski

Indies Scope / 2021
Žánry: rock
2664566
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
LP 499 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč
WAVnekomprimovaný formát, MP3 přibaleny zdarma 199 Kč

O ALBU

Rytmicky a zvukově pestrý rockový kabátek ušili básním Jiřího Kucharského na druhém albu neotřelí klasici alternativy. Pod vedením nezaměnitelného zpěváka (Fru Fru, ex Pluto atd.) připravila třebíčská kapela Kucharski nahrávku „Beze jména“. Oproti debutu „Láska co bezhlavě bolí“, se současné skladby vyznačují košatějším zvukem a písničkovými formami.

Název „Beze jména“, které dostalo album podle jedné z písní na nahrávce, neplyne z nedostatku invence pro nalezení správného titulu. „Název odkazuje na to, co v každém z nás žije, umírá, miluje, tiká a nemá jméno ani pohlaví,“ vysvětluje leader kapely, Václav Bartoš. „Obal alba tuto myšlenku podtrhuje. Portrét – koláž je známá antropologická rekonstrukce prvního lidského mláděte, které také nemá jméno. A tohoto prehistorického, nevinného  a radostného člověka má každý z nás v sobě.“ Kapela i nadále pracuje s texty a melodickým základem z dílny Jiřího Kucharského. Na novince zůstává i ověřená produkce v režii  Václava Bartoše a Vladimíra Dudka.

Shodnou muzikantskou sestavu z prvního alba doplňuje smyčcové kvarteto BOSS4, se kterým by kapela ráda spolupracovala i na dalším chystaném albu. Na obrazovou koláž na skladbu „Moji malí lidé“ (https://youtu.be/QS1680wKpH0) z prvního alba, kapela chtěla navázat řadou dalších klipů. Realizaci ale poněkud zpomalila současná situace a proti covidová opatření. Přesto se fanoušci mohou těšit na řadu koncertů a klipů, která kapela připravuje na letošní podzim.

Vytříbený zvuk posvěcený studiem SONO dodává punc originální nahrávce, která míchá rockový sound, folkovou alternativu i lyricky útočné texty v podání signifikatního zpěvu Václava Bartoše. Lahůdková hudební poezie s našlehanou alternativou, to jsou Kucharski na albu „Beze jména“.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Rock

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×