obal alba

Zastávka v čase

Cermaque

Indies Scope / 2019
Žánry: folk, lo-fi
MCM577
MP3bitrate 256-320 kbps 49 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 69 Kč

O ALBU

Čtyři písně připravil na přelom roku Cermaque a EP s názvem "Zastávka v čase" vychází právě 31.12.2019. Nová nahrávka je jakousi zastávkou na znamení, mezisoučtem mezi dvěma řadovými deskami Cermaque. Jakub Čermák na nahrávce prvně představuje kapelní trio, které se kolem něj v posledním roce a půl ustálilo.


"Prvotním impulsem bylo zaznamenat a fanouškům i pořadatelům předvést kapelu, která čermáčí písně v posledním době zdobí a umocňuje," říká Čermák. "Záhy jsme ale s JuliÍ a Martinem zjistili, že písně, které na desku 'vyzbyly', pojí kromě společné aranže a kapelní energie i citlivé téma. Z různých stran se ty písně obírají tématem smrti, zániku, který tu ale, myslím, představuje spíš uvolnění prostoru, entropii, která je nutná, aby se život jednotlivce, společnosti, ale i celého ekosystému rozvíjel dál. Je to deska poměrně tíživá, myslím, že 4 písně jsou vlastně tak akorát, aby se to dalo vůbec vstřebat a doposlouchat."


Cermaque trio desku nahrálo živě a najednou v magickém studiu Aluna pod vedením zvukaře Kamila Dandy, který celé studio vlastníma rukama postavil z přírodních materiálů.

"Stropy z rozebrané staleté stodoly, zvukové těsnění z ovčí vlny, vitráže z recyklovaných petek. Případnější prostředí pro nahrání desky, která končí žalozpěvem za vymírající přírodní druhy, jsme si nemohli přát," dodává Čermák v narážce na poslední skladbu EP, která vznikla ve stejných dnech a ze stejného popudu, jenž vedl Gretu Thundberg místo do školních škamen k její první stávce na ulici.


Unikátní prostředí přírodního studia je zachyceno i ve videu k singlu Gamebooku. "Videoklip je především portrétem mých spoluhráčů, které vnímám jako svou širší rodinu. Všestranně nadaný muzikant Martin Barinec tu od bicích přesedl na chvíli ke kytaře a Julie Goetzová nahrála do našeho rytmického valu své violové sólo na samém sklonku dne, na poslední možný pokus, úplně vyřízená... a já soudím, že je to sólo podmanivé. Posuďte sami," usmívá se Čermák.


SKLADBY

ukázka název zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Folk | Lo-fi

obal alba

Vladimír Václavek a Iva Bittová

Bílé inferno
Dostupné varianty
CD 269 Kč
MC 79 Kč
MP3 149 Kč
LP 899 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
WAV+mp3 249 Kč
obal alba

Jiří Pavlica a Hradišťan

Live & Co se nevešlo (2CD)
Dostupné varianty
CD 339 Kč
MP3 149 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
obal alba

Zuzana Novak a Folkové prázdniny

Home Brewed Mbira - FP 2007
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Bran

An delienn
Dostupné varianty
CD 299 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Big Blue Ball

Big Blue Ball
Dostupné varianty
CD 379 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×