obal alba

Traveler

Kenny Wayne Shepherd Band

Bertus / 2019
Žánry: rock, blues
X74685
CD 349 Kč
LP 449 Kč

O ALBU

Kytarista a zpěvák Kenny Wayne Shepherd se svou kapelou vydává nové, již osmé studiové album. The Traveler, jak se deska jmenuje, nabízí deset skladeb, které se pohybují na pomezí blues, country a kytarového rocku. Kenny působí po skladatelské stránce čím dál sebejistěji a stejně tak se pouští více do zpěvu.

Skladby:

1 Woman Like You
2 Long Time Running
3 I Want You
4 Tailwind
5 Gravity
6 We All Alright
7 Take It On Home
8 Mr. Soul
9 Better With Time
10 Turn To Stone

Rok vydání: 2019



Kenny Wayne Shepherd je již stálicí na bluesrockové scéně i se svou kapelou, kterou na desceThe Traveler tvoří sestava zpěváka Noah Hunt, bubeníkChris Layton, baskytarista Kevin McCormick a klávesisté Jimmy McGorman a Joe Krown. Dopředu Kenny prozradil, že nechtěl natáčet album, u kterého už posluchači dopředu tuší, jak bude znít. Snažil se přijít s novými skladbami, které nabídnou lehce jiný pohled a příběhy, které kapela sama zažila na cestě - i té životní - k čemuž odkazuje samotný název celé nahrávky. "Všichni jsme v životě takovými spolucestujícími," dodává Kenny. Žánrově se sice drží bluesové linie, ale na novém albu najdeme mnoho dalších fúzí s country, rockem, rockenrolem i R&B.

A druhou věc, kterou Kenny sliboval, bylo zachování ducha živé kapely i při nahrávání, což prosazoval i na svých předešlých albech. Oční kontakt, který prý při nahrávání členové kapely udržovali, sice na desce není nijak rozpoznatelný, ale rozhodně nezní jako celek staticky. Vyjímají se jednotlivé nástroje, práce s hlasem je rozmanitá a barvitá a skladby dokážou posluchače i na desce rychle strhnout.

Woman Like You se stala první skladbou nejen na albu, ale také první ochutnávkou v éteru. Výrazná skladba patří ke kouskům, které svou výraznou energii přenesou na posluchače, přičemž vyniká zastřený hluboký hlas zpěváka Noaha Hunta, nicméně se nejedná o nejsilnějšího tahouna desky. Druhá zveřejněná skladba Tailwind je oproti tomu silná po všech stránkách. Skladatelsky velice dobře komponovaná balada s lehce countryovým nádechem sází taktéž na velmi emotivní text, jež odkazuje k cestám a cestovatelům jako název celé desky. Tento kousek se po opakovaném poslechu, skvělém kytarovém sólu i výraznému zpěvu hlásí o post jedničky.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Rock | Blues

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×