obal alba

Zvěřinec 2

Yellow Sisters a Zvěřinec

Indies Scope / 2017
Žánry: dětské
MAM581
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč
WAVnekomprimovaný formát, MP3 přibaleny zdarma 199 Kč

O ALBU

Písničky pro děti nebyly nikdy předtím zábavnější. Čtyřčlenná ženská akapela Yellow Sisters natočila další album pro děti s názvem Zvěřinec 2, které je už netrpělivě očekáváno malými i velkými posluchači. Na desce Zvěřinec 2 se můžete těšit na kunu ve střeše, trpaslíky, plyšového slona, skřítka Mášrádmáka, bylinky od maminky, vodáky, dáte si čokoládu, čeká vás výlet parníkem a další dobrodružství.

 

Heslem Yellow Sisters po léta je: 4 ženy, 4 srdce a 4 přístupy, jak uchopit rytmus, melodii, harmonii a vytvořit hlasem hudbu. Sestry tentokrát své řady rozšířily a připojily se k nim hlavně děti, a to jak vlastní, tak vypůjčené, které na desce hostují hned v několika písních. „Děti nám zpivaly i na Zvěřinci 1, ale byly to jen ty vlastní. Tentokrát jsme pozvaly i děti z kurzů zpěvu, které vedeme.“ Sděluje Bára Vaculíková zážitky z natáčení s dětmi. „Bylo to pro ně dobrodružství​ a prožívaly jsme to s nimi. Když se řeklo: „Ticho, nahrávame!“, záhadou všech záhad před námi stálo dvacet naprosto ukázněných andělů, kteří obecně spíš zlobí jako čerti.“ Rytmicky desku obohatil také stálý host Yellow Sisters beatboxer Jan Melichar. Deska působí svěže a samozřejmě, hlasy se na ní mile, výtvarně proplétají a ucho posluchače ocení i řadu perkusivních nástrojů, které zvukově rozšíří spektrum ženských vokálů.

 

Yellow Sisters milují hudbu a děti a samy jich mají požehnaně. V kapele jich napočítáte celkem devět. Proto se po pěti letech svým, i ostatním dětem, rozhodly nadělit pokračování oblíbené dětské desky Zvěřinec. Antonia Nyass přiznává, že skloubit hudbu a rodičovské povinosti je o kompromisu. „Vzhledek tomu, že některé z nás mají děti rovnou tři, tak to prostě nemůžeme být každý večer pryč. Je to o rozumném kompromisu a to, že vystupujeme i s dětským programem nám přineslo příjemnou možnost brát naše děti sebou.“ To potvrzuje i Bára Vaculíková, a přestože změny se dotkly celého fungování kapely, je tu stále šance na pokračování. „Musely jsme trochu zvolnit. Ze začátku to vypadalo, že budeme jezdit hodně po světě, ale s tolika dětmi by to moc nešlo. Změnilo to do velké míry i naši tvorbu, vznikly dvě dětské desky a konečně se v posledních dvou letech vracíme i k tvorbě pro dospělé.

 

Psát písničky pro děti je trochu jiná disciplína než pro dospělé a jak přiznává Bára, není nad testovací publikum. „Nové písně nejdříve slyší samozřejmě naše děti. V průběhu, kdy písničky vznikají si je doma pořád dokola zpíváme a vylepšuje​me je. Často taky máme děti na zkouškách, u nás doma v kuchyni.“ A Antonia sděluje jak moc je toto testovací publikum důležité. „Rozhodně nás jejich názor zajímá a často je velkým překvapením, co je zaujme a co naopak moc ne.“ Album Zvěřinec 2 prošlo důkladným posuzováním od těch nejdůležitějších posluchačů a vybraná kolekce písniček tak bude bavit nejen dospělé rodiče, ale hlavně děti.

 

Mediální partneři:

         


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Dětské

obal alba

Hradišťan a Jiří Pavlica

Studánko rubínko
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Amálka K. Třebická

Nešišlej!
Dostupné varianty
CD 299 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Čankišou a MALÉhRY

Jak na příšery
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Královničky

Královničky
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Loutky v nemocnici

Dobrá medicína
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč

BONUSY



    O NÁKUPU
    © Indies Scope

    IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
    ×