obal alba

Pustina (DVD+CD)

Pavel Zajíček a DG 307 Miroslav Bambušek

Guerilla Records / 2017
Žánry: underground
GR129
DVD 359 Kč

O ALBU

Filmový přepis divadelní hry s hudbou DG307!!

Původně Pustina spatřila světlo světa jako divadelní inscenace ve Studiu Hrdinů v režii Miroslava Bambuška (premiéra 6. 10. 2014). Nedílnou součástí každého představení byla živá hudba skupiny DG 307, která každé představení doprovázela. 
V době, kdy se blížila derniéra, napadlo vydavatelství Guerilla Records její podobu zachytit na "filmový pás". Režie se opět ujal Miroslav Bambušek (který u Guerilla Records již vydal film Jan Hus - Mše za tři mrtvé muže), ale v samém počátku natáčení došlo k vážnému Zajíčkovu onemocnění, který se již dále nemohl osobně účastnit. Přesto pomocí netradičních postupů (zejména využití doprovodných filmových projekcí), hudební složky a avantgardního režisérova oka se podařilo záznam inscenace dokončit.

Upozorňujeme, že se nejedná o "pouhé" natočení divadlení hry, ale o svébytný přepis divadelního představení. Stejně jako v něm i ve filmu se propojují tři dramatické složky: živá hudba, filmové projekce a herecké akce. Tyto tři složky se navzájem podporují a ovlivňují a vzniká tak specifický tvar na pomezí filmu, koncertu a divadla.


Hrají: Pavel Zajíček, Miloslav Mejzlík, Jiří Maryško, Halka Třešňáková, Tomáš Kadlec a DG 307.
Součástí je bonusové audioCD se Zajíčkovým autorským čtením z roku 2005 (za doprovodu Jana Pokorného, Bobeše Rosslera a Dalibora Pyše). 


"Jestliže se něčemu učit, tak snad naslouchat tichu, samotě, mlčení, pokoře. Z toho můžeš lepit a šít krásné hábity světla i tmy! Přestaneš vidět, slyšet a cítit, až začneš vidět, slyšet, cítit to podivné nové dunění v hlavě!"

Tato hra reflektuje "život a dílo" Pavla Zajíčka, jedné z nepřehlédnutelných osobností české nezávisklé kultury, básníka, výtvarníka, hudebníka, zakladatale kapely DG 307.

Projekt Pustina stojí na libretu, básnické skladbě, které vzniklo složením tří zásadních sbírek básníka Pavla Zajíčka - Roztrhanej film, Šedej sen a Kniha moří.

Pustina se stala jednou z nejoceňovanějších inscenací této scény; získala např. Cenu Divadelních novin v sezóně 2014/2015 v kategorii Alternativní divadlo, byla také oceněna jako Projekt roku 2014 festivalem ...příští vlna / next wave... a následně jako výjimečný počin na poli nového divadla Česká divadelní DNA. Dále také získala nominaci na Cenu divadelní kritiky v kategorii Hudba roku 2014.
Všechny ceny však přebil výsledek crowdfundingové sbírky, kdy 144 báječných lidí umožnilo svým příspěvkem na webu Startovač Pustinu natočit a vydat v takové podobě, v jaké ji můžete držet v ruce. Děkujeme!!

Ve Studiu Hrdinů se 10. dubna 2017 konala premiérová projekce filmového zpracování divadelní inscenace Pustina, jež měla premiéru 6. října 2014. Získala Cenu Divadelních novin za sezonu 2014/2015 v kategorii Alternativní divadlo, byla oceněna jako Projekt roku 2014 festivalem ...příští vlna/next wave... a následně obdržela cenu Česká divadelní DNA od festivalu Malá inventura jako výjimečný počin na poli nového divadla.

Rok vydání: 2017


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Underground

obal alba

Poletíme?

Jednoduché písničky o složitém životě
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
LP 499 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Ladě

Lešť
Dostupné varianty
CD 269 Kč
MP3 99 Kč
LP 359 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Ty syčáci

TyTyTy živě
Dostupné varianty
CD 269 Kč
obal alba

DG 307

Poutníci snu
Dostupné varianty
CD 284 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×