obal alba

Týdytý

Skety

Warner Music / 2017
Žánry: vocals
9029583479
CD 269 Kč

O ALBU

A cappella seskupení Skety patří k absolutní špičce ve svém oboru. Je držitelem Zlatého diplomu a prestižního ocenění The Ward Swingle Award v kategorii Jazz z mezinárodní soutěže Vokal Total (2014) a čtyř nominací na ceny CARA – Contemporary A Capella Recording Awards.
Skety vznikly v roce 2011 a tvoří je: Veronika Vítová, Alice Bauer, Marta Kloučková, Michal Strnad, Štěpán Janoušek a Petr Wajsar. Vedle vlastních skladeb zařazují do repertoáru i osobité úpravy světových hitů.
Po úspěších na domácích pódiích Skety okouzlily publikum ve Velké Británii, Německu, Maďarsku, Rakousku, a vloni i na Taiwanu a v Bulharsku. V září 2016 poprvé zrealizovali v pražské La Fabrice vlastní Prague A Cappella Festival.

"Týdytý" - Po úspěšném eponymním debutu vydávají Skety album, na kterém kombinují vlastní skladby a úpravy písní svých českých kolegů, kteří zároveň přijali pozvání do studia. Z nahrávek tedy zazní i autorské písně a hlasy Lenky Dusilové, Anety Langerové, Vojtěcha Dyka v duetu s Klárou Vytiskovou, nebo Ondřeje Rumla, který si s chutí zazpíval skladbu kapelníka Petra Wajsara. Nechybí ale ani důrazné rapování Xindla X, či charakteristický projev Roberta Nebřenského, známého ze skupiny Vltava a Divadla Sklep. Album míchal a masteroval americký a cappella guru Bill Hare, držitel dvou Grammy a mnoha dalších ocenění. Zpěv a cappella si mnozí posluchači často představují jako pouhý sbor, Skety však z nahrávky znějí silou plnohodnotné kapely, v níž zvukově nic nechybí. Kromě tradičního zpěvu tu zní i jazzový scat, beatboxové rytmy, zvuky připomínající elektronické samply či vokální plochy, laiky snadno zaměnitelné za zvuk syntezátorů či smyčců. Zpestřením nahrávky je i brilantní vokální zpracování známé znělkové melodie seriálu Třicet případů majora Zemana od jednoho z nejlepších českých skladatelů filmové hudby Zdeňka Lišky, a svou procítěnou deklamací přispěl i populární televizní hlasatel a moderátor Alexander Hemala.

Skladby:

1. Dadaismuz (feat. Ondřej Ruml)
2. Nevěsta (feat. Aneta Langerová)
3. Jsi z jiný planety (feat. Votěch Dyk a Klára Vytisková)
4. Trosečník (feat. Robert Nebřenský)
5. Projev
6. Třicet případů majora Zemana
7. Biolom – impro (feat. Lenka Dusilová)
8. Nech to koňovi (feat. Xindl X)
9. Vše, co jste chtěli vědět o a cappella (feat. Alexander Hemala)
10. Já Mám Rád Štrúdl
11. Týdytý
12. Brazilike

Rok vydání: 2017


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Vocals

obal alba

BraAgas

Tapas
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Ida Kelarová a Dužda (Dežo) Desiderius a Jazz Famelija

Aven bachtale
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Dorota Barová

feat.
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Yellow Sisters

2013 REMIXED (2CD)
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 149 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
obal alba

Yellow Sisters

Yellow Sisters Live & Petr Wajsar Club Kino Černošice
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×