obal alba

Folk´n´lor

Grajcar

Tonstudio Rajchman / 2016
Žánry: folklor, pop
JR0397
CD 249 Kč

O ALBU

CD FOLK’n’LOR, na kterém najdete jak písně lidové, tak i songy populární hudby, např. Hotel California /The Eagles/, Feel /Robbie Williams/, With or without you /U2/.
Na novém, již třetím albu "Folk'n'lor" (kombinace slov folklor a rock'n'roll) jich je pět a cimbalista Petr Zlomek, který má aranže jednotlivých skladeb na starosti, zde odvedl skvělou práci. Dokonalé vyhrávky v "Hotelu California" výrazně zlepšují dojem z limitovaného zpěvu a moravského přízvuku angličtiny Romana Hořáka a tvoří skvělou atmosféru dalších skladeb. Petr Bende svou cestu SuperStar okořenil v roce 2005 i hitem "Feel" Robbieho Williamse, kterému se moc hodí nový folklorní kabátek. Pavel Helan jako velký ctitel U2 zase dostal prostor na prezentaci "With Or Without You". Vendula Příhodová se také proslavila díky talentové soutěži na Nově "Rozjezdy pro hvězdy". Tady jí na míru připadl největší hit Evanescence "My Immortal". Nezní sice tak naléhavě jako v podání Amy Lee, ale přesto je velmi slušivý. Patrně nejpovedenějším coverem je "Sway"Ilony Csákové. Její hlas zní velmi sebevědomě a hodně vyzpívaně. Většina písní je však z lidového ranku, ale rozhodně nezní na jedno brdo. Grajcar vybral skladby, které má jeho publikum nejraději a hned v úvodní "Sú rodiče, synka měli" ukazují nádhernou sladěnost všech šesti hlasů a obrovskou energii. Precizně zvládnou čardáše, verbuňky, do táhlejších skladeb ("Bude večer") dají opravdu velkou porci citu, kterou každá lidová tvorba nesmí postrádat. Hity, které znají posluchači ze všech vinných sklépků, jako "Išiel Macek" či "Eště si já pohár vína zaplatím" jsou podány netuctově, s velkým elánem a grácií.
Písně: Sú rodiče, synka měli, Kreše mlynár, Feel (+ Petr Bende), A já dobre vím, Zařehtali koně, My Immortal (+ Vendula Příhodová), Hotel California, Pilo by sa, pilo, Eště si já pohár vína zaplatím, Sway (+ Ilona Csáková), Išiel Macek, Bude večer, With Or Without You (+ Pavel Helan), Načo pojdem domov


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Folklor | Pop

obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Big Blue Ball

Big Blue Ball
Dostupné varianty
CD 379 Kč
obal alba

Jaryn Janek

Ty lidi
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Luno

Zeroth
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
LP 299 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Psychedelic Morning

Cigareta ve dvou
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×