obal alba

Jazz na Hradě

Unity Quartet

Multisonic / 2007
Žánry: jazz
310716
CD 179 Kč

O ALBU

Unity quartet

Radek Zapadlo – tenor saxofon, Vilém Spilka – kytara, Petr Dvorský – kontrabas, Kamil Slezák – bicí

V souladu s titulem ansámblu spojily svoje síly čtyři osobnosti české a moravské jazzové scény, kontrabasista Petr Dvorský, bubeník Kamil Slezák, saxofonista Radek Zapadlo a kytarista Vilém Spilka, aby svým opětovným setkáváním dali správný rozměr slovu kapela. Jednota a naladění na stejnou jazzovou vlnovou délku dává prostor empatii a hudební komunikaci všech členů kvarteta, hráčská zkušenost a vyzrálost jim dovoluje interpretovat moderní jazzové klasiky originálně, ale zároveň s respektem k tradici. Témata Wayna Shortera, Bennyho Golsona, Joe Hendersona, Thelonia Monka a dalších patří k základu moderního jazzu a stejně tak tvoří jádro repertoáru skupiny Unity Quartet. Čtyři osobití hudebníci hrají nestandardní jazz v nadstandardní jednotě.

Členové:

Vilém Spilka – kytarista pohybující se na české jazzové scéně od roku 1994. Dřívější úspěšné projekty Four Elements a KSZ Trio dnes plně vytěsnily kapely Two-generation Trio, Vincenc Kummer Quartet a Vilém Spilka Quartet. Věnuje se i pedagogické práci na jazzové katedře JAMU v Brně.

Radek Zapadlo – skvěle etablovaný saxofonista s jedinečným zvukem, jehož záběr sahá od Unity Quartet, Two Generation Tria či kvarteta legendárního kontrabasisty Vincence Kummera po projekty Michala Horáčka, Ondřeje Rumla, Mateje Benka či Miriam Bayle.

Kamil Slezák – vybaven vědomostmi ze studií ve Vídni a zkušenostmi z osmiletého působení v olomoucké filharmonii od roku 2000 spolupracuje s hudebníky z brněnské, pražské a ostravské jazzové scény. Studiový muzikant, vyhledávaný sideman, mj. v kapelách Gustav Brom Bigband, 4 Elements, Unity Quartet, Jan Přibil Quartet, Robert Křesťan a Druhá tráva.

Petr Dvorský – Na českou jazzovou scénu vstoupil v roce 1990 jako člen debutujícího kvartetu The Four. Od té doby spolupracoval s mnoha předními českými i zahraničními jazzmany jako např. Karlem Růžičkou, Emilem Viklickým, Štepánem Markovičem, Lubošem Andrštem, Sandy Lomax, Markem Vinci, Stevem Lacym a jinými. Několik let po sobě byl nominován v anketě České jazzové společnosti jako talent roku.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Jazz

obal alba

Lesní zvěř

Lesní zvěř
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Tim Eriksen a Folkové prázdniny

Northern Roots Live In Náměšť - FP 2008
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Ida Kelarová a Dužda (Dežo) Desiderius a Jazz Famelija

Aven bachtale
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Sato-San To a Oskar Török a Jaromír Honzák

Salep
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 149 Kč
obal alba

Jaryn Janek

Ty lidi
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Portico Quartet

Portico Quartet
Dostupné varianty
CD 399 Kč
LP 729 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×