obal alba

Nána

Mucha

Indies Happy Trails / 2016
Žánry: rock, underground
MAM727
CD 299 Kč
dočasně nedostupné
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
LP 449 Kč
dočasně nedostupné
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

Mucha sází na růžovou, lásku a koblížky Kollera s Kodymem!!
Po téměř půlroční mateřské pauze vyráží nyní již dvojnásobná maminka Mucha znovu na koncerty. S novou posilou za bicími, a s novým albem Nána. Svou třetí studiovou nahrávku nahrálo kvarteto Mucha s charismatickou zpěvačkou na sklonku jara, ještě před jejím porodem. Album vznikalo v pražském studiu jáMOR pod dohledem renomovaného zvukaře Ondřeje Ježka. Kromě něj na albu hostují svými hlasy i David Koller a Robert Kodym. Nové album brněnské divy Nikoly Mucha. Cílem bylo vypustit desku do světa a uzavřít tak další tvůrčí etapu kapely. Směle se vrhnout do etapy další. Cílem je nasytit pažravá sluchová ústrojí našich přeživších fanoušků. Nadělat jim díry do hlavy. Cílem je nakrmit naše děti. Koupit jim solidní pomůcky do školy. Absence konceptu jen poukazuje na Nikolinu čím dál prohlubující se neschopnost posedět na jednom místě a soustředit se. Dodělat jednu věc do konce. Nakonec jich má rozdělaných tisíc. Netrpělivost jen tvůrčí krizi prohlubuje. Ale nakonec jsou z toho zase moc pěkné písničky. O pár povinných vulgarismů není nouze, stejně jako o další, ale již ne tak nespokojené povzdechy, výsměchy a nové životní poznatky. A hned jakmile povysávám v kuchyni, dodělám tuhle další písničku. Ale ono to kupodivu zase nejde. Nálepka femipunku se možná začíná trochu odlupovat, ale na světě je přece tolik průserů, nad kterýma se dá bědovat, chechtat nebo jen tak posedět u kávičky. Nikola umí o pár akordů víc, nový basák, nové krabičky, nový koberec ve zkušebně. Vývoj nezadržitelný!!

Skladby:

CD:
1. Schmutzige Madchen

2. Nána

3. Romka

4. Pan Píča

5. Škraloup

6. Láska

7. Hipster

8. Matka

9. Kurt Cobain

10. Robert a David

11. Je mi to brácha

Rok vydání: 2016

Album vznikalo v pražském studiu jáMOR pod dohledem renomovaného zvukaře Ondřeje Ježka. Kromě něj na albu hostují svými hlasy i David Koller a Robert Kodym.
Deska, zachycuje převážně písně, které už prověřila loňská festivalová sezóna, ale došlo i na několik novinek. Německy zpívaná Schmutzige Mädchen, tak trochu parodie na bezduché taneční skladby, kupříkladu vznikla až přímo ve studiu.
Nové písničky jsou ještě antikorektnější, sarkastičtější a nesmlouvavější vůči těm, kteří rádi zavírají oči nad vším negativním, co nás obklopuje. Jsou plné trefných postřehů, ale i hitových melodií. Zpívají o rozmazlených synech starostlivých maminek či směšně rozbujelém hipsterství, a zatímco skladba Je mi to brácha je pozdravem trampské romantice z písniček Honzy Nedvěda, slovensky zpívaná Láska se vyrovnává s popovým kýčem a nejzneužívanějším slovem v písňových textech vůbec.
Jestliže předchozí dvě nahrávky se nesly v duchu vyrovnávání se s minulostí, ta nová odráží především současnost. A ta je u nedávno provdané maminky dvou dcer spíše růžová. I když trochu ironicky. V růžovém trikotu se - ještě jako těhotná - nechala zvěčnit na obal, a růžovou barvu by měla mít i vinylová deska, která po CD formátu bude následovat v příštím roce.
Na albu ubylo dříve frekventovaných nesalónních výrazů , ale přesto na několik “slůvek ze života” dojde. “Kdybych chtěla na těchto základech stavět, asi si dám pozor, abych nepolevila, naučila bych se například za každým vole slovem vole říkat vole,” konstatuje Nikola Mucha. “Ale i fanoušci vulgarismů si přijdou na své.”
Na albu se projevila i spolupráce s Davidem Kollerem. Tomu kapela v létě přispěla svou verzí jeho skladby Lajka z I.P.Pavlova na desku David Koller & Friends. Ještě předtím ale vznikl podivuhodný text Robert a David. “Kdysi jsem v autě nadhodila téma písničky - Kodym s Kollerem leží na hotelu a musí se dělit o jednu přikrývku, dusí se a jsou nemocní,” vzpomíná autorka. Bubeníkovi Lucie se nápad líbil, ochotně do její studiové verze zazpíval, a dokonce s sebou přivezl i kolegu Roberta Kodyma. “Ten překvapil asi ještě víc. Jsou to milí koblížci,” komentuje to zpěvačka.
Album kapela nahrála v sestavě Nikola Mucha, zpěv, kytara, Petr Zavadil - kytary, OndřejKyas - baskytara, klávesy a Štěpán Svoboda - bicí. Ten se ovšem krátce po nahrání rozhodl kvůli osobním problémům sestavu opustit. Jeho místo zaujal zkušený Jaroslav Noga, posledních několik let především bubenická opora Už jsme doma.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Rock | Underground

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×