obal alba

Country Never Dies

Bazztaarklan

Pavian Records / 2016
Žánry: rock
PM0097
CD 212 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

Bazztaarklan s neuvěřitelnou lehkostí do svého rockového soundu přimíchali několik žánrů a na svém debutovém albu Country Never Dies vytvořili speciální koktejl rocku, rapu, country a blues. Břeclavská kapela působící od roku 2013 se tak hrdě hlásí k vlně country crossoveru, a to speciálně k redneck rapu.  Berme to z nadhledu, zní jejich heslo, která těmto muzikantům umožňuje hrát tuto hudbu s takovou energii, ironii a bravurou. Tak tenhle redneck rap baví!

 

Břeclavské hudební uskupení, které se skládá z muzikantů několika generaci ulétávajících na vlně country crossoveru alias redneck rapu, ke kterému se hrdě hlásí. Zakladatel kapely, autor texů a spoluautor hudby vystupuje pod přezdívkou Thomas T Booster a ten přiznává po letech hraní s elektronikou návrat k písničkám. „K té syrové stopě a kde i country písnička má tu správnou ostrost, zapamatovatelný refrén a text o normálních denních problémech. Takový to rádoby chlapáctví, bráno z nadhledu. A k tomu jsme všichni z lontu. Redneck music není pro nás vůbec hanlivá nadávka.“ Jak leader kapely dodává, hodně za to může i Everlast a jeho koncerty v Praze. „Po letech jsem  toho chlápka viděl na živo v Lucerna music baru a byl to bigbít se vším všudy. Možná tenkrát mě napadlo vrátit se někdy ke kořenům.“

 

Název Bazztaarklan je samozřejmě zkomolená verze slov bastard klan. „Těhle part, co se jim líbí slovo Bastard je minimálně milion. Tak, uvidíme jestli se to někdy lidi naučí.“ Že tu je šance, aby si publikum zapamatovalo název, svědčí i skvělé koncerty kapely. Ta z původního dua postupně transformovala do sedmičlenné party. „Naše síla je v živém hraní a tam vůbec nezáleží na tom, jestli někdo používá popový rejstřík, či bluesový stupnice. I přes rozdílný věk členů naší party, nám to na pódiu funguje fantasticky.“ Naráží Thomas na fakt, že v kapele se sešla řada zkušených muzikantů (ex. Sayko, Hraczki, Radium.nfo, AFB,  Mad Line, Hoochie Coochie Band atd.) s nastupující hudební generací.

 

Vydání alba Country Never Dies doprovodila kapela i natočením klipu na skladbu Sheila. Text plný narážek a komentů náhodné známosti, ve videu vkládá do úst dětem. „Dalo práci sehnat někoho z tanečních kroužků, aby to nacvičil na tu muziku. Tři soubory nás okamžitě vypakovali. NCOD se s tím nijak nepárali a neřešili to. Díky jim za to. Text Sheila asi je ne zcela pro děti, ale chlapi v našem věku vědí, o čem  život je, ne?“ A protože životní zkušenosti má nejen Thomas, ale i další členové Bazztaarklanu, netíží kapelu přehnané ambice. „Udělat pár dobrejch koncertů a zahrát si na pár dobrejch akcích.Nehrotíme to, nehoníme žádný trendy.“ Tenhle nadhled si nenechte ujít.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Rock

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč

BONUSY





O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×