obal alba

Sea Sew

Lisa Hannigan

Vlastní náklad / 2012
Žánry: folkrock
2741155
CD 297 Kč

O ALBU

Křehká irská písničkářka, jenž okouzlila Damiena Riceho, Herbie Hancocka, Glena Hansarda i členy skupin The Chieftains a BellX1.
Přišla k tomu vlastně náhodou: když ji Rice, kterému byla tvůrčí múzou a rozzářila mu dvě první úspěšná alba, před koncertem bez vysvětlení na minutu vyrazil, musela se postavit na vlastní nohy. A tak zanedlouho s kamarádem na farmě nedaleko Dublinu vyhnali ze stodoly zvířata a zatímco se toulala po okolí, nazkoušeli základy jejího debutového alba Sea Sew oceněného v roce 2008 nominací na Mercury Prize. Lisa vyrostla na venkově, do Dublinu přijela studovat klasiku, ale setkání s Ricem vedlo k tomu, že za dva roky z university odešla. Ráda běhá půl maratón a původně chtěla být spisovatelkou. To že pochází z hrabství County, jedné z bašt irské tradiční hudby,  z jejích hravých, jednoduše vystavěných písniček ale neuslyšíte. Ve svádivém hlase Lisy se odráží irská skotačivost, šarm i nostalgie s temným prozřením. Má mnoho nečekaných poloh, láme se z milostné vášnivosti do plnokrevného výkřiku, z kurážného nakročení až k líbeznosti na samé hraně přijatelnosti. A tak je to i s hudbou: minimálně polovinu skladeb si dokážete představit na rádiích, ve filmech, při lelkování. Mají základ v jiskřivém folkrockovém písničkářství dneška, neskrývajícím popové ambice, takovém co známe od zpěvaččiných spřízněnců: Teddy Thompson, Mary Gauthier, Rufus Wainwright nebo Ray LaMontagne, s nímž si Lisa zpívá duet O Sleep. Nadstylovost je území producenta alba, amerického písničkáře Joe Henryho (Ani DiFranco, Solomon Burke, Bettye Lavette, Carolina Chocolate Drops) a tím je dána potřeba využívat na albu smyčce, klavír, dechy a harmonium. Za hodně by Lisa s ukulele, mandolínou a banjem měla rovněž poděkovat hvězdné kapele a ze všeho nejvíc houslistce Lucy Wilkins, vyhledávané už léta Bryanem Ferrym, Roxy Music, Vanem Morrisonem nebo Siouxsie and the Banshees.

Písně:

1. Ocean and a rock
2. Venn Diagram
3. Sea Song
4. Splishy Splashy
5. I Don't Know
6. Keep It All
7. Courting Blues
8. Pistachio
9. Teeth
10. Lille

Debut album from rising young Irish singer/songwriter probably best known to British audiences for her vocal performances on records by her fellow countryman Damien Rice. Hannigan's quirky, literate, acoustic folk-pop, rich with the backing of strings, brass, and glockenspiel, is more upbeat than Rice's, and is comparable to the work of Kathryn Williams and Juliet Turner. This self-produced debut has garnered several award nominations and substantial praise both in her homeland and in the U.S..
Ocean and a Rock Venn Diagram Sea Song Splishy Splashy I Don't Know Keep It All Courting Blues Pistachio Teeth Lille


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Folkrock

obal alba

Traband

Domasa
Dostupné varianty
MP3 99 Kč
CD limit. ed. 299 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Koňaboj

Zdálo sa ně, zdálo...
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Tomáš Kočko & Orchestr

Godula
Dostupné varianty
CD 179 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Traband

Neslýchané (CD+DVD)
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Jarret

Za hrany
Dostupné varianty
CD 179 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Lucie Redlová

Křižovatka
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×