Anar - TOMÁŠ S. POLÍVKA - Rock & Pop 12/2011

fotkawill be available in english soon... Czech translation follows

Pokud někdo pochyboval, zda Markéta Irglová dokáže napsat a natočit silné album bez Glena Hansarda, dostal v podobě Anar přesvědčivou odpověď. Zvládla se ctí. Autorsky je Irglová zralá a soběstačná, pouze s hudbou k jedné písni vypomohl kytarista Rob Bochnik z The Frames a soupisku doplňuje jeden perský příspěvek v podání Aidy Shahghasemi. Mimochodem, i spoluhráče si písničkářka dokázala vybrat skvělé. Právě íránská zpěvačka a hráčka na perkuse Aida výborně doplňuje křehký projev protagonistky.
    Pod zdánlivě jednolitou slupkou alba, stejně jako v onom granátovém jablku z názvu, najdete řadu osvěžujících momentů. Třeba jiskřivé vokální aranžmá v „posmutněle optimistické“ We Are Good. Ale lepší než vyzobávat jednotlivosti je vnímat nahrávku jako celek, ponořit se do melancholických nálad a nechat se unášet.
    Pokud někdo vyčítal Irglové plačtivost a přílišnou rozvolněnost, může protestovat i nadále. Markétiny písničky prostě jsou niterné, zranitelné, teskné, rozněžnělé a patřičně procítěně podané - ber nebo nech. Já jim věřím.
3,5/5


TOMÁŠ S. POLÍVKA

www.rockandpop.cz




More news

SHOPPING
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×